L’informatiu del dilluns 16 de setembre del 2019

Continua la vaga al centre de distribució del correu de Sant Genís de Fontanes

| CGT 66

Els carters de Sant Genís de Fontanes mantenen el moviment de vaga per avui. Dissabte les negociacions amb La Poste van avançar però no van acabar de satisfer el personal vaguista. La Poste segueix refusant contractar més personal en CDI. Segons la CGT, més de 80% dels carters de Sant Genís segueixen aquest moviment de vaga.

El Col·legi de les Associacions de l'Oficina Pública de la Llengua Catalana lamenta la decisió del Ministeri d’educació de suspendre el CAPES de català, és a dir el concurs de professors de català, pel 2020. En un communicat el Col·legi associatiu de l’OPLC considera la decisió d’injustificada i inacceptable, i recorda que molts col·legis de Catalunya Nord es troben encara sense cap professor de català. També reclamen a tots els actors de l’Oficina Pública Catalana i a tots els elegist que manifestin llur oposició a la decisió del ministeri perquè renunciï a la suspenció del CAPES de català.

Eleccions municipals a Toluges: Nicolas Barthe ha presentat oficialment la seua candidatura a les eleccions. Ja fa 8 anys que Nicolas Barthe és elegit al consell municipal. La seua candidatura es basa en tres eixos, la identitat, la responsabilitat i el mediambient.

La Policia Espanyola amb col·laboració amb l'Europol, ha desmantellat una xarxa criminal de tràfic de menors, fent-los passar en taxi per la frontera entre La Jonquera i l'estat francès. Aquesta organització portava els menors amb autobusos, i quan arribaven a La Jonquera, els feien baixar, els separaven en grups, i els feien continuar en taxi fins a la primera estació de servei de Catalunya Nord, on tornaven a pujar a l'autobús per a continuar el viatge. La xarxa utilitzava autobusos d'empreses del Marroc, Espanya i França per a transportar a les persones des d'Almeria fins a l'estat Francès o Bèlgica.

Les bases d’Esquerra Republicana han tornat a mostrar un nivell de confiança massiu a Oriol Junqueras i Marta Rovira. Tots dos seguiran doncs quatre anys més al capdavant del partit com a president i com a secretària general, respectivament. La votació era un simple tràmit ja que no hi havia cap més candidatura. Junqueras va obtenir el 88,34% dels vots dels militants i Rovira el 86,75%.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea analitza avui una qüestió prejudicial en relació amb l’euroordre de l’estat espanyol contra el cantant mallorquí Valtònyc. La petició d’extradició emesa per l’estat espanyol és paralitzada al Tribunal d’Apel·lació de Gant. Aquest tribunal va presentar el novembre passat dues qüestions prejudicials, arran dels dubtes que tenia sobre l’aplicació de l’ordre europea de detenció pel delicte d’enaltiment del terrorisme, un dels tres que consten a l’euroordre contra Valtònyc.


Jornada de protesta avui pels advocats i les professions liberals contra la reforma de la jubilació. La vaga s'anuncia massiva, i el col·legi d'advocats de Catalunya Nord ha
anunciat una forta mobilització.
Vaga avui també dels agents de finances públiques. Protesten contra la nova organització dels serveis i la supressió anunciada de certs bureus del Trésor Públic.


Rugbi a 15: l’USAP va caure al camp de Carcassona, 24 a 22 però va sumar un punt de bonus defensiu.
Rugbi a 13: els Dracs Catalans han tancat la temporada perdent 24-22al camp de Huddersfield. Els Dracs han acabat l’any a la 7a posició de superlliga.

Ahir va tenir lloc la 36a edició de la Ronda Ceretana. El corredor de Kenya Isaac Maiyo Kibiwott va guanyar sobre la distància dels 20 km. Sobre la distància de 6 km va ser Lilian Sidou qui va ser vencedor. En total han estat 1074 atletes que van participar a la cursa, una xifra inferior al de les darreres edicions.