L’informatiu del divendres 13 de setembre del 2019

Regió i Departament acusen l’estat de no voler salvar el tren de mercaderies Perpinyà-Rungis

Quart dia de vaga avui pels carters de Sant Genís de Fontanes. Les negociacions avancen però encara el personal no ha obtingut satisfacció. La Poste ha acceptat posar en plaça llocs de treball de reforç però de moment no els vol reconèixer a dins de l’organització del treball. És a dir que La Poste vol que aquests reforços siguin contractes temporals mentre quie els vaguistes reclamen contractes en CDI. Els carters de Sant Genís seguiran mobilitzats avui. Una nova reunió amb la direcció de la Poste és prevista durant la jornada.

Dimecres va tenir lloc una 4a reunió del grup de treball sobre el tren de mercaderies entre els mercats Sant Carles i Rungis. La reunió es va fer al ministeri dels Transports a Paris, hi va participar la Presidenta del Consell Departamental. Avui Hermeline Malherbe lamenta que la SNCF no aclareixi la seua posició. Hermeline Malherbe, a través d’un comunicat, demana al govern que exigeixi una veritable mobilització de l’empresa pública SNCF. Carole Delga, Presidenta de la Regió, també carrega contra la SNCF a qui demana ofertes de servei reals i de deixar de simular negociacions com ha fet fins ara.

Eleccions municipals: a Pollestres, Daniel Mach anuncia avui, a les columnes de l’Indépendent, que no serà candidat per un nou mandat de batlle.
Mach explica la seua decisió pel desgast del poder. A 63 Daniel Mach ja en porta 26 al capdavant del vilatge de Pollestres, també ha estat diputat en dues ocasions i vicepresident de l’Aglomeració de Perpinyà. Avui el què vol és sortir de la vida pública i allunyar-se del poder.

Gran operació de neteja de la natura a Ribesaltes. Demà dissabte, coincidint amb la diada internacional de protecció de la natura i el mediambient, la municipalitat de Ribesaltes organitza una neteja a la vora de l’Aglí i al camí de Vingrau.
En aquests llocs s’ha denunciat la presència de fardes salvatges. L’ajuntament recorda que llençar deixalles a la natura pot costar una multa de 450 €. Tots els voluntaris seran rebuts demà al City-stade de Ribesaltes amb un esmorzar a partir de les 8.30 h.

El País Valencià va ser durament tocat ahir pel temporal conegut com a "gota freda". Les autoritats van declarar l'alerta roja per risc extrem. Pràcticament la totalitat dels 135 municipis de la província d'Alacant i uns quants de la de València van suspendre les classes, cosa que va afectar 338.000 alumnes.
A la Vall d'Albaida els rius van desbordar emportant-se votures, parets i fins i tot un pont historic del segle XVI. Ha estat a Planes, al Comtat, on va caure més aigua: més de 500 litres per m² en 24 hores. Més enllà del País Valencià, a Albacete, dues persones van morir quan llur votura va ser emportada per l'aiguat.

Emmanuel Macron serà avui de visita al Principat d'Andorra. El President francès i Coprincep d'Andorra farà la volta de les parròquies abans de fer una intervenció davant del Consell General d'Andorra. La visita oficial d'Emmanuel Macron acabarà amb un acte
públic a la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

Nou atac de l'os Cachou a un cavall en menys d'una setmana a la Vall d'Aran. L'animal ha devorat una euga a la localitat de Mont, a Vielha e Mijaran, la zona on ja va matar un poltre dilluns passat.

Accident mortal ahir en unes obres al carrer del Stadium de Perpinyà. Un obrer de 43 anys estava desplaçant una màquina de 5 tones quan aquesta li va passar per damunt. Una autòpsia del cos serà realitzada a Montpeller. Una investigació policial haurà de determinar les causes i circumstàncies de l'accident.

Demà es presentarà a Perpinyà el grup l’Epée, un projecte musical que reuneix el grup nord-català Limiñanas, la cantant i actriu Emmanuelle Seigner i el músic i compositor Anton Newcombe. El grup l’Epée serà demà a la FNAC per una sessió de dedicatòries amb motiu de la sortida del disc « Diabolique ». La cita és prevista a partir de 16h30.

 

Rugbi a 15:l'USAP es desplaça avui a Carcassona per un nou partit de ProD2. El
matx començarà a 20.45 h

Rugbi a 13: a la mateixa hora jugaran els Dracs Catalans que tanquen la temporada avui al camp de Huddersfields. Un partit de poca transcendència, ja que els Dracs no s’hi juguen res més en aquest final de campionat.