L’incendi de Banyuls de la Marenda està controlat

| SDIS 66

L’incendi de Banyuls de la Marenda que ha començat aquesta matinada ja està controlat. Controlat, però els bombers encara no el donen per apagat, ja que han de netejar i vigilar encara durant les pròximes hores diversos fronts per evitar revifalles.
El foc s’ha declarat aquest matí a les 5.45 h prop de Banyuls de la Marenda prop de la Saleta, cap a la carretera de "les crestes".
Les flames també han cremat un edifici agrícola, i han obligat els bombers a desallotjar un centenar de persones per precaució. L’ajuntament de Banyuls ha posat a disposició de les persones evacuades la sala Novelty.
220 bombers han estat mobilitzats, de Catalunya Nord i de l’Auda. També han intervingut mitjans aeris formats per 4 avions Canadair, un Dash, i un helicòpter.
L’incendi ha estat molt difícil de controlar a causa de la tramuntana que per moments ha arribat als 80 km/h. L’altra dificultat, com sempre passa en aquests casos, és que els bombers han hagut de concentrar els seus esforços en la protecció d’urbanitzacions situades a dalt de Banyuls, deixant el foc progressar en terrenys lliures d’ocupació humana.
En total han cremat 33 hectàrees.