Esperançes i preocupacions després de la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC)

Comentaris del Guillem Dalmau, després de la 1era reunió de l’OPLC:

Ahir va tenir lloc la 1era Assemblea General i el 1er Consell d’administració de l’OPLC (Oficina pública de la llengua catalana) en presència de les presidentes de la Regió Occitanie, i del Consell departamental, Carole Delga i Hermeline Malherbe, que asseguraran respectivament la presidència, i presidència delegada.
També eren presents el prefecte, com a representant de l’estat, el rectorat, l’ajuntament de Perpinyà, i el Sioccat, el sindicat intercomunal per a la promoció de les llengues catalana i occitana.
A l’assemblea general, s’ha de destacar la presència de nombrosos representants de les associacions que formen part del col·legi associatiu de l’OPLC.
Aquest col·legi serà representat al consell d’administració d’aquest organisme pel Guillem Dalmau. El paper del representant de les associacions serà només consultatiu, sense dret a votar.
En la seva primera intervènció, Guillem Dalmau va traslladar al Consell d’administració de l’OPLC el malestar de les associacions al constatar que la participació financera de l’estat consta quasi únicament en posar a disposició personal de l’educació nacional a l’OPLC. La preocupació és que aquest personal ja treballa avui en dia en el sector de l’ensenyament del català, i per tant no hi haurà cap aportació suplementària en aquest sentit.
Ara, les associacions estan a l’espera de veure com intervindrà concretament el personal per tirar endavant l’OPLC.
La propera etapa per aquest nou organisme, serà la designació del director, encarregat de missió i secretàri que formaran la plantilla permanent de l’OPLC.
Uns noms que s’haurien de presentar el 14 d’octubre.