75% de pares favorables a l’ensenyament en català, però només 9% dels alumnes hi tenen accès

La reentrada 2019 és marcada per un ambient de reivindicació, amb molts disfuncionaments que no permeten un ensenyament del català eficient a Catalunya Nord. Entre altres punts, es destaca la falta de mestres, al total es necessitarien 18 mestres bilingües per cobrir totes les mancances. La situació fa que alguns liceus limiten el nombre d’estudiants en català, amb l’argument que no poden obrir classes suplementàries.

Actualment el 9% dels alumnes de Catalunya Nord beneficien d’un ensenyament en català, quan l’opinió pública hi és favorable al 75%. Per aquestes raons és necessari formar mestres bilingües per poder respondre a aquesta demanda.

Dins el marc de la setmana d’acolliment dels nous estudiants de la universitat de Perpinyà, l’Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT) organitza una reunió d’informació amb professors i estudiants el dimecres 4 de setembre. Pel que fa a les classes no començaran fins al dilluns 9 de setembre. Totes les persones interessades per fer estudis superiors d’estudis catalans (llicenciatura, màster o certificat de llengua) se podran inscriure durant tot el mes de setembre, ja que els efectius encara no són plens.