L’informatiu del dijous 29 d’agost de 2019

Carles Belda, Badabadoc, i rumba catalana al darrer "Dijous de Perpinyà" de l’estiu

El Secretari Nacional del Partit Comunista francès era ahir en visita a Perpinyà. A més d’informar-se de la situació a l’hospital i en particular a les urgències de Perpinyà va participar a una trobada amb els xeminots concernits pel tren de mercaderies entre el mercat de Sant Carles i Rungis així com els usuaris de la línia Perpinyà – Vilafranca, que no circula des de l’accident de Millars. Roussel considera inacceptable la supressió del tren de mercaderies, ja que a la pràctica es convertirà 300 trens en 10 000 camions.

En paral·lel, la CGT comunica que després de l’empresa PRIMEVER que ja va marxar dels locals de l’estació de Fret de Sant Carles, ara és l’empresa LOGIFEL que ha abandonat aquests locals tot i que podien quedar-s’hi fins al 2020. Segons Laurent Brun, el secretari general de la CGT, des del sindicat es mantindran en alerta per verificar que el govern manté les seves promeses.El risc, segons els sindicats és que el tren de mercaderies que hauria de tornar a funcionar al mes de novembre com va anunciar la ministre, acabi fent el viatge buit.

Avui tindrà lloc el darrer dijous de Perpinyà de l’estiu. A partir de les 7 de la tarda les animacions del centre ciutat debutaran. Destaquem, entre altres, a la plaça de la República un concert del Carles Belda i el Conjunt Badabadoc. La Rumba serà la protagonista al peu del Castellet amb Pau Ballesteros i Jordi Fornells. Al Pop Up vinyater la part musical serà a càrrec de Monsieur Jacques a la passejada Mallol. Es recomana d’aparcar-se cap al Palau de les exposicions i agafar els autobusos gratuïts.

El raper Mallorquí exiliat a Bèlgica, Valtonyc, ha estat citat per alTribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) el 16 de setembre per la vista oral sobre l’euroodre d’Espanya pel delicte d’enaltiment del terrorisme, per una lletra de cançó. Un cop se celebri la vista, l’advocat general de l’alt tribunal haurà de donar la seva opinió sobre el cas.

Handbol: aquest vespre a Tuïr un partit amistós afrontarà els equips de Tolosa i Granollers a a partir de les 7 de la tarda.