L’informatiu del dimecres 28 d’agost de 2019

El Partit comunista francès preocupat per la possible supressió del tren de mercaderies Perpinyà-Rungis

Una agressió es va produir ahir a la presó de Perpinyà. Un detingut, conegut per haver posat foc a la seua cel·la en dues ocasions, va agredir un vigilant. La víctima va ser transportada a urgències amb una ferida a l'ull. El vigilant denunciarà l'agressió i els sindicats avisen que es podrien produir un moviment de vaga si no es transfereixen els detinguts més problemàtics.

La Prefectura ha anunciat que la carretera 116 estarà tancada a la circulació a Vilafranca durant una setmana al mes d'octubre. Es tracta d'una mesura que s'ha pres per avaluar els danys a la carretera. En efecte la nacional 166 pateix un enfonsament al nivell de la presa de Riubanys. Davant d'aqueixa situació unes obres seran necessàries. Són previstes per finals d'octubre, durant les vacances de Tots Sants. La carretera serà tancada dia i nit durant prop d'una setmana. La circulació hauria de ser desviada pels vilatges de Codalet, Taurinyà, Fillols i Cornellà.

Al Vallespir el vilatge de Montboló haurà de votar en unes noves eleccions municipals. La batllesa Christine Naveau va morir el passat dia 1 d’agost. Per això ara els habitants hauran d’elegir un nou alcalde, l’elecció es farà el dia 6 d’octubre per elegir un nou conseller municipal.

Visita avui a Catalunya Nord de Fabien Roussel, secretari nacional del PCF, i de Laurent Brun, Secretari General de la CGT xeminots. Tots dos es desplacen per protestar contra la supressió del tren entre els mercats de Sant Carles i de Rungis. També faran costat als qui reclamen la reobertura de la línia entre Perpinyà i Vilafranca. A finals de tarda el parlamentari comunista i secretari nacional del PCF també visitarà els treballadors de les urgències de l’Hospital de Perpinyà que reclamen més personal.

Una forta tempesta va tocar ahir Catalunya Sud i les Illes balears provocant talls de carreteres, inundacions i caigudes d'arbres. Va ser un episodi molt intens pero de curta durada, conegut com la gota freda. A Catalunya Sud les zones més afectades han estat el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Tarragonès.
A Eivissa el fort aiguat ha descarregat més de 40 l/m². Aquestes tempestes no van fer cap ferit ni pocs danys materials importants.

Rugbi a 13: l’estrella dels Dracs Catalans Tony Gigot abandonarà el club. Després de llargues negociacions el divorci entre el jugador i el club sembla inevitable. Per tant dissabte Tony Gigot jugarà el seu darrer partit a Gilbert Brutus.
Giogot encara no ha fet conèixer quin seràel seu nou club.