L’informatiu del dimarts 27 d’agost de 2019

Després d’una ompetició d’alta Delta, Targassona acull el campionat de frança de parapent per a joves

La investigació segueix al barri del Baix-Vernet després del tiroteig que es va produir diumenge al matí davant d’un bar. La policia ha reforçat la seua presencia al sector per evitar nous incidents. L’ajuntament de Perpinyà demanarà avui el tancament administratiu del bar on es van originar els fets.

El risc d’incendis ha estat qualificat d’elevat avui a les Corberes i les Alberes. A la resta el nivell de risc és moderat. En aquest final d’estiu els bombers són especialment vigilants i el Centre de Prevenció d’Incendis actualitza cada dia el nivell de vigilància. La sequera és la principal amenaça que pot portar a l’aparició de focs de vegetació.

Polèmica al voltant d’una foto feta durant el primer partit de l’USAP, en la qual es poden veure Louis Aliot i Roberd Menard al costat del candidat a les municipals a Perpinyà, Olivier Amiel, del batlle del Barcarès Alain ferrand i del President de l’USAP François Rivière. En un communicat Olivier Amiel assumeix sense problema apareixer al costat dels dos polítics d’extrema Dreta. Tot i refusar qualsevol aliança amb el Rassamblement Nationat, Oliviar Amiel afirma que reconeix la bona feina que fa Robert Menard a Besiers i que l’ha felicitat per això. Les frequentacions d’Olivier Amiel han estat durament criticades aquests darrers dies tant per l’esquerra com per La République en Marche.

El 27 d’agost de l’any 1965 Salvador Dalí arribava a l’estació de Perpinyà per una visita que serà recordada avui, 54 anys després. A la commemoració d’aquest esdeveniment no hi manacarà Lluís Colet, gran coneixedor de Dalí que des de l’any 1984 recorda l’arribada del viatge triumfal del Dalí. Lluís Colet serà avui a partir de 16h21 a l’estació del Centre del Món per la lectura del poema « O Dalí Salvador ». A 18.00 h una conferència a la Brasseria de l’estació sobre els grans moments de l’estació de trens de Perpinyà i serà seguit a 20.00 h d’un sopar de germanor.

Si aquests dies mireu el cel de Cerdanya, segurament hi veureu un munt de colors. I és que ahir van començar les proves del campionat de frança de parapent per a joves. Fins dissabte el vilatge de Targasona és la seu d’aqueixa competició oberta als pilots de 18 a 21 anys. 40 pilots participen en la competició. El vencedor es coneixerà dissabte a la tarda. Targasona és un dels llocs més importants per l’activitat del parapent a l’estat francès.

Jordi Turull va poder sortir ahir de presó per visitar el seu pare hospitalitzat per una malaltia greu. Turull va poder passar 4 hores amb el seu pare després d'haver rebut un permís extraordinari. El Tribunal Suprem espanyol també ha de decidir en els pròxims dies si autoritza Jordi Cuixart a sortir de Lledoners per assistir al naixement del seu fill, previst per la segona quinzena de setembre.

Ha mort Francis Jaubert, vinyater dels Aspres a l’origen de l’AOC «Còtes du Roussillon». Al llarg de la seua implicació sindical Francis Jaubert va donar un nou impuls als vins nord-catalans que van assolir un nivell qualitatiu sense precedents.

La verema ha començat també pels cellers de la Denominació d'Origen Empordà que en aquest final de mes d'agost cullen el moscatell de gra petit. Les previsions apunten que la producció d'enguany serà lleugerament superior a la mitjana d'uns 60.000 hectolitres anuals. Les veremes per la DO Empordà s'haurien d'allargar fins a l'octubre amb un pic de producció durant el mes de setembre.

Canvi en la gestió del jaciment arqueològic d'Empúries. A partir d'ara el Departament de Cultura i l'Ajuntament de l'Escala uniran esforços en l'organització d'activitats i esdeveniments culturals. La consellera de Cultura, Mariangela Vilallonga, ha anunciat que cal fer "més excavacions arqueològiques" i que cal garantir-ne la conservació.