L’informatiu del dilluns 26 d’agost de 2019

Risc elevat d’incendis

La investigació continua després del tiroteig que es va produir ahir, poc després de les 8 del matí, al barri del Baix-Vernet de Perpinyà. Dues persones van ser ferides, una a la cama i l'altre al coll. La policia judicial va realitzar diferents anàlisis al lloc dels fets. Fins ara no s'ha produït cap detenció.

La 51ena Universitat Catalana d’Estiu va acabar dissabte passat, amb un lleuger augment de participació i amb un sentiment pels assistents d’una edició de molt bona qualitat acadèmica. Durant el discurs de cloenda es va subratllar el suport de les institucions de la Catalunya Nord. Entrevista: Josep Bargalló, conseller d’educació de la Generalitat de Catalunya Josep Bargalló.

Un cop més el nivell de risc pels incendis va ser elevat ahir en diversos punts de Catalunya Nord. Són concernides les zones de la plana, l'Albera i les Corberes que van passar a un nivell taronja amb diverses mesures de restricció. El Servei d'incendis i de Socors alerta del risc i demana vigilància màxima en aquest final de mes d'agost.

I l’activitat dels socorristes de platja és encara intensa en aquest final de mes d’agost. Ahir un home de 41 anys es va començar a negar a Cotlliure. La víctima va ser transportada en helicopter cap a l’Hospital de Perpinyà en estat d’Urgència absoluta. Els bombers van poder reanimar l’home que va patir una aturada cardíaca.

Centenars de persones es van reunir ahir a la tarda davant la presó de Lledoners per solidaritzar-se amb els presoners polítics. És una de les concentracions habituals que es fan davant de la presó. Aquest cop, però, hi ha hagut un intent de sabotatge per intentar impedir aquest acte. Els assistents van trobar centenars de claus rovellats a la zona de l’aparcament per provar de punxar les rodes dels vehicles. Malgrat l’incident l’acte es va poder fer amb normalitat.

Greu accident aeri a Inca, a l'illa de Mallorca, entre un helicòpter i un ultralleuger (ULM). Set persones han mort, dues d'elles menors d'edat. Les víctimes són dos amics que viatjaven a l'avioneta i una parella, els seus dos fills i el pilot de l'helicòpter.