L’informatiu del divendres 23 d’agost de 2019

L’USAP guanya en el primer partit de la temporada de ProD2

Dos incendis ahir al Riberal. El primer a Baixàs va cremar unes 3 hectarees de vegetació a prop de la carretera D18 i va mobilitzar una quarantena de bombers al llarg del matí. El segon a Illa es va declarar al migdia al vessant esquerra del riu Tet, es van calcinar uns 8000m2.

Ahir el músic Jordi Savall va rebre el Premi Canigó de la Fundació Universitat Catalana d'Estiu, en el seu discurs destaca la seva gran humilitat (entrevista). L’any 2014, Jordi Savall va refusar un premi de l'estat espanyol dotat de 30000 € pel seu desacord amb la politica cultural del govern Rajoy
A Prada ahir també el president de l’equip rector de l’UCE, Jordi Casasses va llegir una carta del president d’Òmnium, Jordi Cuixart escrita des de la presó de Lledoners. En aquesta carta dirigida a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Cuixart ha garantit que ‘diguin el que diguin les sentències’, des de l’entitat continuaran ‘lluitant per la llibertat i els drets humans, arreu dels Països Catalans’.
‘Desobeint aquelles lleis injustes quan calgui, i militant en la tendresa amb el més gran dels nostres somriures’, escriu Cuixart.
Avui a la Universitat Catalana d’Estiu es fa la jornada d’agricultura enguany centrada sobre el tomàquet.
En l’acte d’aquest migdia al Liceu Renouvier de Prada es commemorarà Ramon Margalef el biòleg català que hauria fet 100 anys enguany i va treballar molt sobre l’ecologia.
A la tarda Taula rodona sobre «el Procés judicial versus el procés nacional» amb GONZALO BOYE (advocat), NEUS TORBISCO-CASALS (Universitat Pompeu Fabra), JOSEP CRUANYES (advocat, vicepresident de l’ANC) i, com a moderadora, EVA PONS (Universitat de Barcelona)

Ès aquest vespre també que tindrà lloc l’Assemblea de l’UCE.
Per la part d’espectacles hi haurà un concert de la Cobla dels Sons Essencials del Marcel Casellas a les 9 del vespre a la plaça de Prada i a partir de les 11 de la nit l’actuació del Ramon Gual a Liceu Renouvier. Demà dissabte serà la cloenda d’aquesta 51ena edició.

Ha mort Jacques Serrat que va ser batlle de Costoges entre els anys 1972 i 1977.Serrat tenia 81 anys i les seues excequies seran demà a les 2 de la tarda al cementeri de Costoges.

Les previsions de Circulació del cap de setmana : avui ja és un dia classificat vermell en el sentit dels retorns així com demà dissabte, per diumenge hi hauria d’haver menys cotxes a les carreteres i només serà taronge. A més recordem que una part del transit de vehicles que ha de passar la frontera entre els estats francès i espanyol es desviarà del país basc a casa nostra per culpa de la reunió del G7 a Biarritz.

Rugbi 15: l’USAP ahir rebia Besiers a Aimé Giral en el primer partit de la Temporada amb més de 13 000 persones a les graderies de l’estadi. Al minut 7 de partit un jugador dels occitans va ser expulsat, a la mitja part l’USAP dominava tranquil·lament 20 a 6, però un assaig de Besiers a l’inici de la segona part va posar emoció. Finalment els Catalans van guanyar per 23 a 13 en aquesta primera jornada de Pro D2.