La Regió "Occitanie" vol imposar la noció de "bourg"

D'ençà d’algunes setmanes s'instal·len curiosos panells a l'entrada d'alguns municipis de Catalunya Nord. El logo de la Regió "Occitanie" és aparent amb una frase indicant que la institució dóna suport a l'atractivitat del municipi. Però pels nord-catalans la terminologia utilitzada és sorprenent, ja que es parla de "Bourg Centre".
El "bourg" és un qualificatiu totalment desconegut i aliè al llenguatge local francès i encara més català.
De fet "Bourg Centre" s’utilitza França endins, és a dir en terres de llengua d'oïl. No és ni català, ni occità, ni tan sols usual en el francès al sud del Loira.
Semblaria que aquesta comunicació institucional de la Regió hagi estat pensada per un gabinet parisenc, però acceptada per la Regió.
Sobre les xarxes, molts catalans ja manifesten la seva disconformitat i el seu rebuig, al·legant una escalada més dins una estratègia de despersonalització del país català.
És cert que a Catalunya Nord, a Cerdanya, hi ha una localitat que conté aquesta paraula "bourg", és Bourg-Madame, és a dir la Guingueta d’Hix. Un poble que es va anomenar així l’any 1815. Però fins i tot els habitants de "Bourg-Madame", en francès es diuen "Guinguettois...