L'informatiu del divendres 16 d'agost de 2019

Comença a Prada la 51ena edició de la Universitat Catalana d’Estiu.

 

 

Aquest cap de setmana comença a Prada la 51ena edició de la Universitat Catalana d’Estiu. Els participants començaran a arribar al liceu Renouvier de Prada demà dissabte mentre que els cursos i les activitats s’iniciaran diumenge al matí. L’acte d’inauguració serà al migdia d’aquest 18 d’agost amb una lliçó sobre Empresa i compromís de país a càrrec del vice president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pere Barrios, seguit de la inauguració oficial de l’UCE 2019 amb Alba Vergés, consellera de salut de la Generalitat, Joan Domènec Ros, president de la Fundació UCE i de l’IEC, Joan Castex el batlle de Prada i de Jordi Casassas president de la Universitat Catalana d’Estiu. Durarà fins al diumenge 24 d’agost.

Avui és el punt àlgid de les Festes de Sant Vicenç a Cotlliure amb els focs a les 10 de la nit. Hi ha tanta gent que vol entrar al poble que l’accés en cotxe és restringit. Per permetre a tothom qui ho desitja d’assistir a aquesta festa la SNCF reforça el seu servei de trens.

Demà ferà 2 anys de l’atemptat terrorista a La Rambla de Barcelona i Cambrils. Avui en dia encara no se sap del tot quins eren els lligams entre el cervell d’aquest atac i els serveis d’intel·ligència espanyol. En els actes de record una part dels assistents demanaran que s’obri una comissió d’investigació al congrés espanyol.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va sortir de la presó de Lledoners per sotmetre's a una operació d'oïda. La intervenció quirúrgica es va fer dimecres al centre sanitari Sant Joan de Déu de Manresa i, ahir al vespre, va tornar a entrar al centre penitenciari. Cuixart està pendent que el Tribunal Suprem respongui la seva petició per poder assistir al naixement del seu quart fill, previst el 22 de setembre. El tribunal ja va advertir que prendria la decisió quan s'acosti la data.

ESPORTS

Rugbi 15 – L’USAP juga aquest vespre a les 8 a Baiona el segon i darrer partit amistós de preparació abans de l’inici de la Pro D2 la setmana vinent.

Futbol – La lliga comença aquest vespre per al Barça que jugarà al camp de l’Atlètic de Bilbao, el partit debutarà a les 9 del vespre. El capità, Leo Messi, tot i ser recuperat de la seva lesió no jugarà perquè no ha pogut fer la pretemporada de manera adequada.

Rubgi 13 – Els Dracs Catalans reben a Gilbert Brutus demà a partir de les 18h els London Broncos. Actualment els catalans són setens de la classificació de Superlliga amb els mateixos punts que els 5è, mentre que els seus rivals són els darrers.Amb aquest només falten 4 partits per al final de la fase regular.