L’informatiu del dimecres 14 d’agost del 2019

Segons la Cambra Regional dels Comptes hi ha desviaments de fons públics del batlle del Barcarès mitjançant el festival Electrobeach

Foto: Alexcorp66 - CC BY SA 3.0
Foto: Alexcorp66 - CC BY SA 3.0

La Cambra Regional de Comptes va presentar oficialment ahir el seu informe sobre la gestió del municipi del Barcarès entre els anys 2013 i 2017. El document posa en evidència que la societat d’economia mixta EMF, que organitza el festival Electrobeach, va ser creada sense fonament jurídic i hauria servit interessos privats del batlle Alain Ferrand. La Cort de Comptes parla de parasitisme, ja que l’any 2016 l’organització de l’Electrobeach va passar a mans de la societat EMF, però alguns establiments propietats del batlle organitzaven esdeveniments presentats com a part del festival. Segons l’Associació Anticor66 aquest document demostra elements de presa il·legal d’interessos i el desviament de fons públics.

Acaben d’obrir les inscripcions per anar a la Diada de l’11 de setembre a Barcelona. El Casal de Perpinyà i l’ANC de Catalunya Nord organitzen autocars per participar a la Diada Nacional de Catalunya. El preu del viatge és de 20€ per persona, i els beneficis seran destinats al Comitè de Solidaritat amb els presos polítics catalans. Més informació a l’adreça elcasalperpinya@gmail.com.

Importants mitjans aeris i terrestres van intervenir durant dies hores per apagar les flames d’un incendi que va cremar a Torrelles ahir a finals de tarda. Prop d’una hectàrea va cremar a prop del Mas Nérel i de la SPA de Torrelles. L’incendi va ser considerat pels bombers com potencialment molt perillós per les ràfegues de tramuntana que bufaven ahir. Recordem que el risc d’incendis és considerat elevat encara avui a Catalunya nord. Són concernides particularment les zones de la plana del Rosselló, l’Albera i les Corberes.

Jordi Cuixart ha demanat per carta a la Junta de Tractament Penitenciari l’autorització de poder sortir de presó al mes de setembre quan neixi el seu fill. Cuixart és empresonat des del 16 d’octubre del 2017 i ara demana un permis de sortida extraordinari per assistir al naixement i fer costat a la seua parella. El ministeri fiscal es mostra favorable a deixar-lo sortir i ara només falta el vistiplau del Tribunal Suprem.