L'informatiu del dilluns 12 d'agost de 2019

Una advocada de famílies de víctimes de l'accident de Millars denuncia un escàndol judicial.

L’advocada d'una part de les famílies de l’accident al passatge a nivell de Millars que va causar la mort de sis adolescents al desembre 2017, va reaccionar ahir a l’informe dels experts sobre el lligam entre l’accident i els medicaments que prenia la conductora de l’autobús. Segons aquest document el somnífer no ha pogut tenir conseqüències sobre les facultats de la conductora. L’advocada de les víctimes denuncia un escàndol judicial i recorda que el laboratori que fan aquest somnífer el considera incompatible amb la conducció.

A Millars aquest cap de setmana s’hi celebrava la feria. Com cada any els anti-corrida van manifestar a l’entrada del vilatge. Una 50 ena de persones van respondre a la crida de l’associació Anima Libre. Tots preguntaven perquè a Catalunya Nord es segueixen fent corrides mentre que estan prohibides a Catalunya Sud.

Avui volem destacar un aniversari, els 20 anys de la festa del pa a Palau de Cerdanya. Es una festa que es fa cada any el 13 d’agost i des de la seua creació s’ha convertit en un esdeveniment important per l’artesania del pa. Demà doncs tindrem moltes animacions a Palau de Cerdanya però aquesta nit ja tindrem un avançament. A notar que el dia 15 el vilatge celebrarà la seua festa major i el 16 la tradicional xicolatada.

Manquen pocs dies perquè comenci la 51a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. Del 17 al 24 d’agost a Prada podreu assistir a Taules rodones, jornades, tallers i actes diversos. Ràdio Arrels farà un seguiment dia a dia de l’activitat de la Univeristat Catalana d’Estiu. Per més informació: uce.cat.

A Andorra estan treballant per tornar a obrir amb normalitat la carretera que connecta amb Catalunya Sud després de l’esllavissada de pedra que es va produir dissabte. El centre comercial Punt de Trobada va patir danys importants i encara segueix tancat. S’espera que ha mitjans de setmana haurà millorat la circulació en aquesta entrada a Andorra, també podria tornar a obrir el centre comercial. El Govern d’Andorra ha anunciat la construcció d’un mur de formigó amb fustes al lloc de l’esllavissada per evitar més possibles danys. S'espera que el mur estigui llest pel pont del 15 d'agost

Ahir al vespre es va organitzar, a les portes de la presó de Lledoners, l’acte ‘Músics per la llibertat‘. Unes set-centes persones es van reunir a l’exterior de la presó per a reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest acte es fa cada diumenge al vespre per recordar als presos polítics catalans que no estan sols.

ESPORTS
Kilian Jornet ha guanyat la Sierre Zinal, als Alps franceses, una de les curses de muntanya més prestigioses, de 31 quilòmetres de distància, un desnivell positiu de 2.100 metres i un desnivell negatiu de 800. Kilian ha establert el rècord de victòries de la cursa, amb un total de set, i a més, també ha fet el rècord de temps (2 h 25 mn 35 s.).