L’informatiu del divendres 9 d’agost del 2019

Lluita contra el tràfic de drogues de les dues bandes de la frontera

A Perpinyà, una important operació policial va permetre descobrir prop d’un quilo d’haixix als HLM Bétriu. Dimecres els agents van realitzar diversos controls i van arrestar un home d’uns 50 anys per ultratge sobre els agents. 4 persones més van ser plaçades en guàrdia a vista i han estat presentades a un jutge.

A Vilopriu, un municipi del Baix Empordà, la Guàrdia Civil ha desmantellat dues plantacions de marihuana . Els agents van descobrir unes 3.800 plantes de marihuana d'entre dos i tres metres d'alçada que representen una tona i mitja de cànnabis. La investigació continua oberta per intentar localitzar el propietari de les plantacions.

A Nohedes l’adjunt al batlle Phillippe Assens ha presentat la seua dimissió. El passat mes de febrer Assens va despenjar la foto d’Emmanuel Macron de l’ajuntament en solidaritat amb els moviments ecologistes. Un gest que no va fer la unanimitat entre la resta del Consell Municipal. Davant les crítiques de diversos elegits i habitants Philippe Assens ha decidit deixar el Consell Municipal.

El Festival Pau Casals continua avui a Prada. Al programa d’aquest divendres destaca el concert «La belle époque» al Grand Hotel de Molig a les 11 del matí. Al mateix lloc una conferència: Casals a París, l’any 1900. I al vespre a les 9 a Sant Miquel de Cuixà: Pau Casals, Festival de Prada 1959. També comença a la capital del Conflent la 7ª edició de la Trobada literària i musical de les dues Catalunyes. Organitzada per l’associació Références en col·laboració amb la municipalitat de Prada, aquesta Trobada és dedicada a obres literàries que parlin de música. L’objectiu és posar en valor la producció d’autors i editors de Catalunya Nord i Sud, avui hi tenim una trobada amb autors i músics i demà tindrem el Saló del llibre transfronterrer.

ESPORTS

Els Dracs Catalans jugaran avui al camp de Leeds. Un retorn a la competició pels Dracs després de la polèmica al voltant de la baralla general que va esclatar durant el darrer matx contra Warrington. Malgrat les sancions de 3 jugadors, els Dracs intentaran guanyar avui per provar de mantenir la 5a plaça del campionat que dóna accés a les fases finals.

El partit dels Dracs començarà a 20 h 45.