L’informatiu del dijous 8 d’agost del 2019

Una empresa de servei informàtics crearà 150 llocs de treball al "Centre del món" a Perpinyà

foto: la-clau.net
foto: la-clau.net

Una empresa anglesa del servei informàtic per empreses i col·lectivitats s’installarà a Perpinyà d’aquí finals d’any. Es tracta de l’empresa Computacenter que anuncia la creació de 150 llocs de treball. La primera fase de reclutament es farà al setembre. Aquest gegant de la informàtica tindrà els seus locals al Centre del Món que trobarà finalment un poc d’activitat.

La investigació de l’assassinat de la jove habitant d’Estagell trobada morta al cementiri ara fa un mes continua. La gendarmeria fa una crida per intentar trobar testimonis que hagin vist la víctima la nit del 7 de juliol. La gendarmeria anima tota persona a transmetre fotos o vídeos de la festa dels bombers a la qual la víctima va assistir.

El passat dimarts els duaners de Perpinyà van trobar 320 cartons de tabac durant un control a l’autopista A9. També es van descobrir 74 quilos de tabac per fumar amb xixa. El valor total de la mercaderia ha estat valorat en 40 000€. El conductor, un home del Gard, ha estat detingut per la gendarmeria.

El Consell Departamental del Vauclusa vol suprimir els panells amb els noms dels vilatges en Provençal per deixar només el nom francès. Ahir les viles i vilatges del Vauclusa van rebre correus enviats per la col·lectivitat reclamant que es treguin tots els panells que acompanyen la retolació del nom del vilatge en francès. Per tant el panell en llengua occitana és directament concernit per aquesta mesura. Diversos batlles del departament ja fa mesos que lluiten per mantenir la senyalització en occità. Des del col·lectiu Prouvènço, que defensa la identitat provençal, han escrit al President del Consell Departamental. Li han recordat que el Tribunal Administratiu de Montpeller, l’any 2012, va autoritzar la senyalització en llengua occitana a Vilanòva de Magalona a l'Erau.

Apolit si demà teniu previst viatjar des de l’aeroport de Barcelona, un moviment de vaga posarà l’aeroport en servei mínim amb diversos vols anul·lats.