L’informatiu del dimecres 7 d’agost del 2019

Han començat les veremes a Canet

Tot just acaba de començar el mes d’agost i ja ha començat la verema a Canet. Al domini Lafage es van collir els primers raïms ahir. Una fruita que tot just comença a madurar, amb un grau d’alcool feble que servirà per elaborar vins escumosos lleugers amb un toc d’acidesa. En general s’espera que la temporada de verema comenci al voltant del 20 d’agost.

4 militants de l’associació « Bouge Toit » van ser detinguts dilluns per la policia quan intentaven obrir el local desocupat del Socors Catòlic de Perpinyà a l'avinguda Mercader. L'objectiu era trobar un local per allotjar families sense papers que es troben al carrer. Els 4 militants van ser convocats ahir a la comissaria central de Perpinyà. En van sortir lliure i sense càrrecs al cap d’unes hores. A fora de la comissaria una concentració de suport es fa formar per defensar el dret a l’allotjament per a tots.

La policia ha obert una investigació després de la descoberta, dissabte passat, d’un home ferit greument al seu domicili del Baix Vernet. Els bombers van ser alertats per culpa d’una important fuita d’aigua que venia del seu apartament. A dins van trobar l’ocupant inconscient a la sala de bany i ferit de gravetat. Actualment és hospitalitzat però no està en condicions de respondre, de moment, als investigadors.

Avui comença a Talteüll la Festa de la Prehistòria. Durant dos dies diversos tallers animaran el Museu i el Vilatge de Talteull. La Festa de la Prehistoria tindrà lloc a Talteüll avui i demà. Per més informació una web : 450 000 anys.com.

ESPORTS

Els Dracs Catalans tenien cita ahir amb la comissió de disciplina de la Supoer Lliga arran de la baralla que es va produir durant el darrer partit contra Warrington. 2 jugadors van ser finalment disculpats per la comissió de disciplina, Brayden Wiliame i Michael Simon podran doncs jugar divendres al camp de Leeds. La comissió en canvi va decidir ampliar la sanció al teloner Micky Mcllorum de 1 a 2 partits. Cap canvi pels dos altres sancionats, Sam Tomkins es perdrà 3 partits mentre que Kenny Edwards serà castigat amb 4 partits. D’altra banda s’ha sabut que d’aquí un mes s’hauran acabat les retransmissions dels partits dels Dracs per la televisió. El canal BeIN ha anunciat que no pensa presentar candidatura per renegociar els drets televisius per l’any 2020. En causa l’augment del preu que reclama la Supe Lliga a BeIN.