L'informatiu del dimarts 6 d'agost de 2019

 

Un afrontament amb arma de foc va succeir ahir al matí al barri de l'Alt Vernet de Perpinyà, a prop de l'estadi Gilbert Brutus. Els fets van implicar diversos individus de dos bàndols diferents. Un dels implicats portava la cara tapada i anava armat d'una pistola automàtica de guerra. Quan la policia va arribar al lloc dels fets els individus havien fugit. Gràcies als testimonis i a les imatges de videovigilància un home va ser arrestat. Es tracta de l'agressor que anava armat. Els agents van trobar l'arma poc després a proximitat del lloc de l'incident. L'home de 27 anys i originari de Castres, al departament del Tarn, ha estat plaçat en guàrdia a vista. Afortunadament l'afrontament no va fer cap víctima.

La comissió de disciplina de la superlliga ha suspès 5 jugadors dels Dracs Catalans per llur implicació en la barralla que va haver-hi durant el partit entre els Dracs i Warrington. Una decisió dura pels catalans que perdran diversos jugadors de pes pels proxims partits. Sam Tomkins ha estat sancionat amb 3 partits. 1 partit de suspenció per Micky McIlorum, Mickael Simon i per Brayden Wiliame. Finalment Kenny Edwards haurà de passar davant la comissió de disciplina avui. Tots ells es perdran el proper partit de divendres contra Leeds. En canvi només un sol jugador de Warrington ha estat sancionat per la comissió de disciplina.

Avui comença el Festival Folklòric Internacional dels Banys d’Arles. Es la 77ena edició d’aquesta trobada que posa endavant les danses i les músiques del món. Enguany són convidats dansaires dels Estats Units, Xile, Colòmbia, la Xina, Géorgia, la República del Tatarstan, Guadelupe i evidentment Catalunya. El Festival Folkloric Internacional dels Banys d’Arles comença avui fins l’11 d’agost. Per més infomació : www.festivaldamelielesbains.com.

Jordi Cuixart, ha demanat una reunió al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè inclogui Omnium Cultural en la roda de contactes que està fent els darrers dies amb actors socials. A través d'una carta, Cuixart afegeix que li agradaria explicar-li en persona’ el significat de l’afirmació ‘ho tornarem a fer‘ que va fer davant del Tribunal Suprem. Una afirmació, diu Cuixart, que significa una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret a l’autodeterminació per part de la ciutadania’.


Brune Poirson, secretària d’estat per la ministra de la Transició ecològica i solidària, va presentar ahir la carta «Una platja sense deixalles plastiques, per les viles litorals eco-exemplars. Aquest document estableix els criteris d’implicació per les viles que signin la carta. Concretament es vol potenciar la sensibilització, proposar mesures de prevenció com ara imtegrar el zero plàstic en els esdeveniments municipals; finalment també es vol fomentar la recollida de deixailles i la tria selectiva.