L'informatiu del dilluns 5 d'agost de 2019

 

Ahir entre Vernet i la pica del Canigó va tenir lloc la 40a edició del campionat del Canigó. Enguany ha estat la cursa més ajustada de la història. Victòria de l’alvenés Romain Maillard que ha recorregut els 34 km amb un desnivell de 2 180 m en 3 hores 7 minuts i 24 segons, 2 segons abans el català Eugeni Gil, En categoria femenina es va proclamar campiona la vigatana Anna Comet amb 3 hores i 51 minuts.

La ministra de transports Elisabeth Borne veu un futur per la línia de tren entre els mercats Sant Carles i Rungis. Així ho va declarar ahir en una entrevista al periòdic Le Parisien. La ministra ha volgut mostrar el compromís de l’estat amb aquest tren de mercaderies.

La Súper Lliga de rugbi a XIII ha obert una investigació després de la violenta baralla que va esclatar dissabte a les tribunes de Gilbert Brutus entre seguidors de Warrington i dels Dracs Catalans. La tensió era present també al terreny de joc. Els Dracs anaven guanyant per 30 a 10 quan al minut 80 el teloner dels Dracs, Macllorum va fer un placatge alt. A partir d'aquí els mastegots van començar sobre el terreny de joc entre els jugadors i a tribuna entre els seguidors. Els dos clubs també han reaccionat després de la fi del matx. El president dels Dracs, Bernard Guasch ha declarat que mai no havia vist incidents com aquests en 13 anys passats a la Súper Lliga.

L'ONG catalana Proactiva Open Arms reclama de manera "urgent i prioritària" tenir un port segur per poder portar els 121 migrants que han rescatat al Mediterrani en els darrers dies. L'embarcació va rescatar dijous passat 55 persones i, de nou 69 persones més el divendres. Els migrats recollits presenten "signes inequívocs de violència" soferta a Líbia.