L’informatiu del divendres 2 d’agost de 2019

Evolució lenta de l'accessibilitat a les platges de Catalunya Nord pels discapacitats físics

A Catalunya Nord l'accessibilitat als llocs turístics per les persones handicapades evoluciona lentament. Malgrat tot, L'associació Accessibilitat 66 destaca que cada cop són més els sits d'allotjament o de visites turístiques que milloren la seua accessibilitat. Jean Yves Barrere és el president de l'associació Accessibilitat 66, és també gerent del càmping municipal de la platja a Santa Maria la Mar. Va ser un dels primers qui va adaptar el càmping a les persones amb discapacitats.

Dol al vilatge de Montboló al Vallespir. Ha mort la batllessa Christine Naveau, just un any després de la desaparició de l’antic batlle Lucien Julia. Christine Naveau va ser elegida al passat mes d’octubre i era també consellera comunitària a la Comunitat de comunes de l’alt Vallespir Sud Canigó. El funeral de Christine Naveau tindrà lloc dilluns 5 d’agost a les 10 del matí a l’abadia Santa Maria d’Arles de Tec.

Avui comença el festival Les Nits d’Eus. Fa 40 anys va néixer aquest festival que mescla música antiga i moderna amb un ampli espai reservat a la créació. Al programa d’aquesta nova edició, com sempre trobem un ampli ventall d’estils musicals, des de la música contemporània a la música barroca, passant pel jazz, el rock o el flamenc. Al propgrama avui el Quatuor de les Nits d’Eus a les 9 del vespre a la Casa del Temps Lliure.

L'ONG catalana Open Arms va salvar ahir 55 persones al mediterrani que estaven a punt de naufragar davant la costa Líbia. El vaixell ara cerca un port segur per desembarcar els migrants. Matteo Salvini, el ministre de l’interior italià, ja ha avisat que prohibia el desembarcament dels migrants a Itàlia. El Parlament de Catalunya ha anunciat que Òscar Camps, president i fundador de Proactiva Open Arms, rebrà la medalla d'or del Parlament, juntament amb la capitana alemanya del vaixell Seawatch 3, Carola Rackete, en reconeixement per la seva determinació en la defensa dels drets humans. Representants de Open Arms cal dir que els seus representants seran a Cotlliure del 6 al 8 de setembre, convidats al Festival del llibre de Cotlliure.

Esports: Els Dracs Catalans jugaran demà a Perpinyà contra Warrington amb la novetat de Greg Bird a l'aliniació. El jugador australià no juga des de 18 de maig i el partit que els Dracs van jugar al camp nou.

Dragons Catalans - Warrington serà demà a partir de 18h a Gilbert-Brutus.