L’informatiu del dijous 1 d’agost del 2019

Visita sorpresa ahir del ministre de l'interior francès, Christophe Castaner a Perpinyà

Foto Facebook Romain Grau
Foto Facebook Romain Grau

 

Visita sorpresa ahir del ministre de l'interior francès, Christophe Castaner a Perpinyà. Va fer el desplaçament per donar suport al diputat Romain Grau que dissabte passat va patir un atac contra la seua permanència a Perpinyà. Castaner va visitar els locals afectats acompanyat d'un gran desplegament policial. El ministre de l'interior va condemnar l'atac que va qualificar d’atemptat. Després d'aquesta visita Castaner va aprofitar la seua estada a Perpinyà per descobrir el servei departamental dels bombers i del SAMU.

La Prefectura dels Pirineus-Orientals va informar ahir que el tancament de la pista del Llech al Canigó s'allargarà per raons de seguretat. Recordem que el passat 9 de juliol diverses roques van caure sobre la pista tallant el pas fins als Cortalets. Després dels temporals que van provocar aquesta esllavissada, els serveis de l'ONF (Office National des Forêts) consideren que encara existeix un risc de despreniment de roques. La pista seguirà tancada la circulació fins que s'hagin realitzat les obres necessàries.

El Prefecte va visitar ahir el conjunt de les forces antiincendis presents a Argelers de la Marenda. La trobada es va fer en un càmping proper de l’indret a on es va declarar un incendi el 15 de juliol. Un foc que va obligar a desallotjar unes 2500 persones. El Prefecte ha volgut recordar que un foc sobre dos és conseqüència d’una imprudència. Per això Philippe Chopin ha destacat la importància de les mesures de sensibilització durant el període d’estiu.

Avui s’inaugura a Prats de Molló l’exposició « El Procés a punta de Bic ». És una exposició de retrats, fets amb bolígraf, dels represaliats per l’estat espanyol. Dibuixos ultrarealistes dels presos o exiliats realitzats per l’il·lustrador Jordi Magrià. L’exposició serà inaugurada avui a les 18 h i es podrà veure fins al 18 d’agost a l’escola de Prats de Molló.

La justícia Europea ha citat Oriol Junqueres el dia 14 d'octubre per decidir sobre la seua immunitat com a euro-diputat. El Tribunal Europeu haurà de decidir si Junqueras ha de sortir de la presó per poder prendre l'acta i ser euro-diputat. La defensa de Junqueras i el Suprem tenen fins al 3 de setembre per comunicar si tenen intenció de comparèixer a la vista del 14 d'octubre. Un cop s'hagi celebrat, el Tribunal de Luxemburg haurà de decidir sobre la immunitat d'Oriol Junqueras en unes setmanes, una decisió que serà d'obligat compliment.

L’Assemblea Nacional Catalana i Omnium han llançat una crida als partits polítics perquè pactin una estratègia conjunta per a avançar cap a la independència i una resposta unitària a la sentència del Tribunal Suprem del judici contra el procés. Elisenda Paluzie per ANC i Marcel Mauri per Òmnium han pres la paraula per intentar posar seny al clima de divisió que hi ha entre els partits independentistes. Tots dos han afirmat que la diada de l’11 de setembre ha de ser el primer pas cap a aquesta unitat.