L’informatiu del dimecres 31 de juliol del 2019

Sindicats denuncien l’arribada de detinguts islamistes a la presó de Perpinyà

A la Presó de Perpinyà el sindicat UFAP-UNSA Justícia denuncia l’arribada de diversos detinguts islamistes al centre penitenciari. La direcció de la presó ha iniciat unes obres per crear 4 cel·les adaptades a individus radicalitzats. Una decisió perillosa segons el sindicat que alerta que la superpoblació a la presó de Perpinyà no permetrà que els presos radicalitzats puguin ser aïllats dels altres detinguts. El sindicat UFAP-UNSA no descarta anunciar un moviment de vaga.

Una bomba de la segona guerra mundial va ser descoberta ahir a la platja de Torrelles. Es habitual aquest tipus de troballa en aquest sector. Un cop més va ser un turista qui va donar l'alerta. L'obús va aparèixer a la platja situada al sud de Torrelles, es va desplegar un perímetre de seguretat. Aquest matí un equip de desminatge vingut de Montpeller hauia de desactivar la bomba. 

Avui és el darrer dia del mes de juliol i és moment de fer un primer balanç de la freqüentació turística al departament. Un balanç prou estable o en lleugera baixa respecte als darrers anys. A Catalunya Nord s'ha notat en els sitis turístics, en particular a Perpinyà. De cara al mes d'agost els professionals del turisme semblen ser més optimistes.

Per primer cop a Europa una autoritat d'investigació de l'aviació civil investigarà l’accident d’un dron. Aquest accident es va produir durant el festival Electrobeach celebrat aquest mes de juliol al Barcarès. El dron estava captant imatges del festival quan va caure sobre el públic. Dues persones van ser ferides de poca gravetat. El Bureu d'investigació i d'anàlisi per la seguretat de l'aviació civil investiga aquest cas que ha qualificat d'accident greu a la vista de les conseqüències molt pitjors que hagués pogut provocar. 

L’Hospital de Perpinyà cerca un metge urgentista desesperadament per aquest mes d’agost. Dilluns l’Hospital va publicar una oferta de feina a Pôle Emploi per trobar un metge a partir de demà dia 1 d’agost. Aquest és un exemple més de la crisi que toca l’hospital amb una mancança de personal preocupant. Una situació habitual que s’accentua en aquest moment de pic d’activitat estiuenca.

La circulació dels trens a Catalunya sud serà pertorbada avui per un moviment de vaga convocat per la CGT. S'espera que avui els trens deixin de circular entre les 12 h del migdia i les 4 h de la tarda i de nou entre les 8 h del vespre i les 12 h de la nit. La vaga afectarà sobretot els trens de Rodalies mentre que s'hauria d'assegurar un servei del 78% per la circulació dels TGV llarga distància. A fora dels horaris anunciats el servei hauria de funcionar amb normalitat. El sindicat ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores salarials.