L’informatiu del dilluns 29 de juliol del 2019

L'Hospital de Cerdanya demana a Europa facilitar els tràmits entre els dos estats

Els directius de l’Hospital de Cerdanya van assistir a Brussel·les a una reunió de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea i de la Direcció General de Salut. L’objectiu era de posar endavant els problemes de l’ hospital transfronterer de Puigcerdà per al fet de ser administrativament destinat a pacients de dos estats veïns. Per exemple la coordinació dels serveis d’urgència extra-hospitalàries, l’homologació ràpida de titulacions, les infraestructures de telecomunicacions o millorar l’ accés per carretera des de l’ estat francès.

Dissabte a Perpinyà, hi va haver una nova manifestació convocada per a les armilles grogues. Al migdia un grup de persones amb cara tapada van atacar el local de la permanència del diputat "En Marche" Romain Grau. El candidat a les municipals de Perpinyà va rebre el suport d’ alguns dels seus adversaris polítics que han condemnat els actes de violència.

Ahir a la tarda un incendi va cremar unes dues hectàrees de vegetació a prop de la Capella de Juhegues a Torrelles. Molt ràpidament una trentena de bombers van ser mobilitzats ajudats per mitjans aeris.

Dissabte la important tempesta va provocar un important tall d’electricitat a la plana del Rosselló. Més de 40.000 llars van ser afectades així com l’antena de Ràdio Arrels que duran unes hores no va poder emetre els seus continguts.