L’informatiu del 26 de juliol del 2019

Elegits nord-catalans rebuts al Parlament de Catalunya

Visita ahir a Barcelona d’una desena d’elegits nord catalans. Van anar al Parlament de Catalunya convidats per al vice president Jordi Costa. Nicolas Garcia, vice president del Consell Departamental així com alguns batlles com els de Pesillà, Vallestàvia, Sant Andreu o Morellàs entre altres van assistir a una sessió plenària del Parlament i van poder saludar el President de la Generalitat Quim Torra.

L’avió de la patrouille de França que ahir es va estavellar a l’aeroport de Perpinyà va patir una panna del sistema de frenatge. El pilot va ejectar-se de l’aparell abans d’aterrar en paracaigudes en una zona propera, va resultar lleugerament ferit i va ser transportat a l’hospital de Perpinyà. L’exhibició aeria prevista ahir a la tarda a Sant Cebrià va ser anul·lada, així com les següents.

La circulació alterna sobre la Ruta Nacional 116 just abans d’arribar a Vilafranca de Conflent es mantindrà al menys fins al mes d’octubre. Aquesta alternança es va posar en plaça després d’un enfonsament de la via al nivell del barratge de Riubanys el passat mes de maig. La prefectura informa que s’ha pres aquesta decisió tenint en compte el temps per realitzar l’estudi de la zona per part de geotècnics i les futures obres.

Avui comença a Pesillà de la Ribera la Festa Major, destaquem la voluntat de realitzar una sardana gegant al voltant de la cellera del poble i per la qual es necessiten al menys 500 persones. La cita és a les 6 de la tarda per una ballada que s’acabarà, cap a les 8 del vespre amb la sardana gegant.