L’informatiu del dijous 25 de juliol de 2019

Tot i la prohibició encara s'utilitzen vegetals transgènics

Els Segadors voluntaris d’OGM Organismes Genèticament Modificats, recorden a través d’un comunicat que avui fa un any de la decisió de la Cort de Justícia de la Unió Europea sobre la reglamentació estricte pel que concerneix les noves tècniques de modificació genètica. Els Segadors denuncien que malgrat aquesta decisió els gira-sols i les colzes modificats artificialment per poder resistir a productes químics segueixen sent plantats, cultivats i consumits davant de la inacció de les autoritats.

Dins dels estatuts de l’Oficina pública de la Llengua Catalana es fa referència a un col·legi associatiu, format per entitats que fomenten l’ús de la llengua propia del país. Aquest col·legi havia d’elegir el seu representant per poder assistir a les reunions del Consell d’administració de l’Oficina i amb dret de vot a l’Assemblea General. Fa uns dies algunes d’aquestes associacions es van reunir al Casal de Perpinyà i a la unanimitat es va elegir com a representant el Guillem Dalmau.

L’associació per a la Salvaguarda del patrimoni artístic i històric Rossellonès, l’ASPAHR, comunica que el president des de la fundació de l’entitat acaba de deixar les seues funcions. Jean Bernard Mathon ha pres aquesta decisió per anticipar les seues futures declaracions públiques, segurament lligades a la campanya per a les eleccions municipals de Perpinyà i amb l’objectiu de mantenir la independència de l’ASPAHR. El nou president per interi és el que era vice president Philippe Poisse a l’espera de la designació oficial.

A Prada avui comença el Festival Casals sota el lema Somnis en llibertat. Aquest festival va ser creat per al mestre Pau Casals i enguany durarà fins al 13 d’agost. Mentrestant Perpinyà viurà els seus segons dijous amb animacions al centre ciutat des de les 7 de la tarda i fins a les 23h30.