L’informatiu del dimecres 24 de juliol de 2019

EL Parc Natural Regional fa un estudi sobre ratspenats

Avui comença un estudi sobre Ratpenats a l’iniciativa del Parc Natural Regional. Es buscarà duran 6 dies algun individu de l’espècia Orellut Alpí per capturar-lo i fixar-li un xip per descobrir si hi ha alguna colònia instal·lada a casa nostra. Si fos el cas seria la primera colònia de Ratpenats Orellut Alpí que es localitzaria oficialment al vessant nord del Pirineu. 

Segons els primers elements dels actors del turisme a casa nostra, aquest mes de juliol no està sent bo. L’agència turística observa que des de fa alguns anys la temporada de vacances es desplaça cap a la darrera setmana de juliol, tot el mes d’agost i al setembre.

L’ajuntament de Sant Nazarí denuncia la instal·lació sense autorització de caravanes de famílies gitanes sobre el terreny de l’estadi del poble. Malgrat la intervenció de la policia municipal des de diumenge, dia que van arribar, els vehicles no han marxat. Segons els representants de la comunitat gitana havien advertit de la seua vinguda, el que nega el batlle de Sant Nazari. Les famílies s’haurien compromès a marxar abans del 4 d’agost. A Tuïr concert aquest vespre del Cor Jove Nacional de Catalunya al Teatre de l’Aspre. Aquest vespre comença el Tous Yeux Tout Torreilles, durarà fins l’1 d’agost, i al 20 sobre 20 a l’antiga cava cooperativa de Torrelles Gerard Jacquet ferà descobrir al públic els temes del seu nou projecte músical anomenat ROC. Al priorat de Serrabona el Festival Estiu 66 proposa un concert de músiques del món amb el duet Bansurhang. I a Tresseres la companyia Pa d’Ocell explicarà històries musicades a l’aire lliure a partir de les 9 del vespre.

L'Ajuntament de Ripoll va votar dilluns, en un ple extraordinari, una moció on reclama al govern espanyol que aclareixi per què el CNI no va posar en coneixement dels cossos de seguretat les informacions que tenia sobre la cèl·lula terrorista i l'imam del municipi amb l'objectiu de "desarticular" els terroristes i "evitar els atemptats" del 17 d'agost del 2017. La moció respon a les informacions aparegudes en els darrers dies al diari Público.

Rugbi 13 – Els Dracs Catalans anuncien la continuïtat del jugador Samsoni Langi per dues temporades suplementàries.