L’informatiu del dimarts 23 de juliol de 2019

Centre d’acollida de migrants menors o comissaria?

Es va votar ahir al Consell Departamental de comprar l’edifici de l’antic Hotel La Cigale de Perpinyà. L’objectiu seria d’instal·lar-hi un centre d’acollida de migrants menors no acompanyats. Un projecte criticat per l’oposició. El batlle de Perpinyà, podria bloquejar l’operació del Consell Departamental. L’elegida de l’oposició al Departament i de la majoria a l’ajuntament, Annabel Brunet avança una nova proposta, s’hi podria instal·lar una comissaria.

Avui els malalts del centre de reeducació de Cervera comencen a ser transferits cap al nou edifici situat a Perpinyà. L’Associació Contra la Deslocalització del Centre Bouffard Vercelli s’ha acomiadat tot recordant els anys de lluita ahir amb activitats al pàrquing de visitants d’aquest centre.

Ara que ens trobem en un nou episodi canicular, els viticultors vigilen les vinyes. Recordem que al mes de juny unes 2000 hectàrees de la Vall de l’Aglí i l’Aspre van cremar per culpa de la calor i la sequera. Un fenomen que habitualment només passava a l’agost quan el raïm ja era quasi madur. Actualment els agricultors que estant més en alerta són els de l’Aspre, de l’Albera i del Vallespir esperen la pluja per a les properes setmanes.
A Catalunya Sud, el Departament d'Agricultura ha decidit activar el nivell 3, el nivell màxim del risc d’incendi a 73 municipis de 10 comarques. S’ha decidit de restringir l'accés al Parc Natural de la Serra de Montsant a partir d'aquest dimarts, davant l'increment del perill d'incendi forestal per l'augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa.

Un home de 36 anys ha estat retrobat mort ferit per arma blanca la nit de diumenge a dilluns en un apartament de l’avinguda Dalbiez de Perpinyà. Una dona i tres homes han estat detinguts per intentar aclarir els fets.

S’està preparant l’edició 51 de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada. Enguany tindrà lloc del 17 al 24 d’agost sota el lema "Un alè d’esperança a Europa". Les inscripcions són obertes amb algunes beques disponibles per als estudiants. L’allotjament és a l’Alberg Pau Casals i al liceu Renouvier de Prada. Més informació a internet uce.cat

En la sessió d’investidura a Madrid, ahir al congrés de diputats espanyol hi va haver retrets mutus entre els diferents caps de grup. De moment sembla difícil que Pedro Sanchez pugui arribar a un acord de govern.