L’informatiu del 22 de juliol de 2019

Joan Baez a Perpinyà per la seva gira de comiat

Aquest vespre al Campo Santo de Perpinyà hi haurà el concert de la gira de comiat de Joan Baez. Es tractarà del seu darrer concert a l’estat Francès. En canvi li queden 2 concerts a Catalunya, dijous a Sitges i dissabte a Sant Feliu de Guixols. La primera part del concert d’aquest vespre anirà a càrrec del Balbino Medellin.

Aquest dilluns, a partir de les 9 del matí, té lloc una sessió pública del Consell Departamental, la darrera abans de les vacances d’estiu per als elegits. Hi ha 40 dossiers a l’ordre del dia, destaquem que és avui que els consellers departamentals votaran la programació financera dels 30 compromisos que van sortir de la concertació amb la població.

Avui comença una nova setmana molt calorosa amb ja la nit passada on els termòmetres no han baixat per sota dels 20-23º a la plana del Rosselló. Les temperatures màximes, tot i que són més altes avui que els darrers dies no són la principal preocupació sinó les temperatures nocturnes perquè tenen tendència a no baixar. Aquesta situació s’hauria de mantenir tota la setmana fins divendres.

Avui, a les 3 de la tarda, tindran lloc a l’església d’Estagell, les exèquies de Priscillia. El passat 7 de juliol la jove de 18 anys va ser retrobada assassinada al cementeri del poble.

Un home d’uns 65 anys va morir ofegat ahir a finals de matí a Cerbera mentre intentava dirigir-se cap a la creu que marca la frontera al mar. Els que l’acompanyaven van alertar els socors que no van poder salvar-li la vida malgrat els intents de reanimació. Es tracta de la setena víctima mortal de l’estiu per ofegament a Catalunya Nord.

A l’Estat espanyol, aquest dilluns al migdia comença el debat d'investidura del futur cap de govern. Els equips negociadors del PSOE i Unides Podem treballant després de la renuncia de Pablo Iglesias, per aconseguir un acord per convertir Pedro Sánchez en president amb un govern de coalició. Començarà doncs demà el rellotge dels 2 mesos. Si abans del 23 de setembre no s'ha investit un candidat, automàticament es convocarien noves eleccions.

ESPORTS

Rugbi 13 – Ahir a la tarda els Dracs Catalans van patir una clara desfeta al camp de Salford, 40 a 14 malgrat que a l’inici de la segona part el resultat era tot just de 16 a 14. A la classificació els Dracs passen a la 6ena plaça però amb els mateixos punts que el 4rt i 5è. El proper partit serà el dissabte 3 d’agost amb la recepció de Warrington.