L’informatiu del 17 de juliol de 2019

Nova reunió sobre el tren de mercadèries Perpinyà-Rungis

És avui que als locals de la prefectura hi haurà una reunió del comitè de pilotatge sobre el futur de la línia de mercaderies fresques entre el mercat Sant Carles i el mercat de Rungis. Des de l’inici d’aquesta setmana el tren circularia quasi buit segons denuncien els sindicats mentre que les fruites i verdures viatgen en camió. Es preveuen protestes davant de la prefectura al moment de la reunió. Els sindicalistes denuncien la possibilitat d’una solució d’un transport ferroviari privat per aquesta línia.

Segon dia consecutiu de lluita intensa contra 18 inicis de focs per part dels bombers de Catalunya Nord. Els més importants van ser a Sant Andreu, Elna, Ortafà, Sant Joan La Cella, Sant Arnac i sobretot a Millars. A la carretera que va del poble a Força Real les flames han afectat unes 80 hectàrees de vegetació i s’ha necessitat la intervenció d’importants mitjans dels bombers, quasi 200 homes, 4 canadairs i un avió bombarder d’aigua. També s’han hagut d’evacuar una vintena de cases per precaució.

Els joves estudiants que dilluns van decidir cremar els seus quaderns de curs, el que va desancadenar l’important incendi de Vilanova de la Raó seran jutjats. Si són reconeguts culpables, fins i tot involuntaris, s’arrisquen a una pena de presó i una important multa econòmica.

Ja es coneixen les dates de les properes eleccions municipals. Tindran lloc el diumenge 15 de març i quan sigui necessària una segona volta serà el 22 de març.

A la Costa Brava, un home de 51 anys de nacionalitat belga ha mort ofegat aquest dimarts. Els fets van passar ahir a la platja del Riuet de l'Escala.