L’informatiu del 15 de juliol de 2019

En menys d’un mes, des del 16 de juny, Catalunya Nord ja compta 6 morts per ofegament Dues dones grans, d’uns 80 anys, van morir ofegades a la platja de Canet ahir al matí.3 amigues s’estaven banyant i haurien estat cansades per un corrent desfavorable. Malgrat la intervenció ràpida dels equips de rescat només 1 de les 3 va poder ser salvada i transportada a l’hospital de Perpinyà.

A Estagell aquest 14 de juliol ha estat especial, ja que to s els actes de la Festa Nacional francesa van ser anul·lats i substituïts per un homenatge a Precillia, la jove de 18 anys que va ser retrobada assassinada al cementeri del poble la setmana passada.

Mobilització dels anti-taurins contra la fèria de Ceret Com cada any els anti taurins de Catalunya Nord es mobilitzen contra les "corridas" que tenen lloc cada estiu a Ceret i a Millars. Jean-Pierre Dunyach, del FLAC66 comenta que cada cop més poden fer arribar el seu missatge prop del públic, fins i tot en les ciutats taurines de Catalunya Nord. De moment, només a Catalunya Nord, ja han firmat 25 000 persones contra les "corridas"

Al Canigó la pista del Llech, que va de Vilerach fins al refugi dels Cortalets encara estarà tancada per una durada indeterminada segons anuncia la Prefectura que no avança cap data per una eventual reobertura. S’hi pot arribar dels Masos de valmanya, pel coll de Milleres, pel camí del Roc Mòsquit a partir del Mas Maler, des de Vernet, passant per Bonaigua, o a partir de Marialles.

L’associació FRENE 66, Federació per als espais Naturals i Mediambientals denuncia en un comunicat que les palmeres de la plaça Aragó de Perpinyà han esdevingut punts d’enllumenat públic amb la corresponent connexió elèctrica directament sobre els troncs. FRENE 66 denuncia aquesta situació i en demana el "desbrancament".

Querellants per la República, una associació que té per objectiu ‘defensar els drets civils i polítics del poble de Catalunya’ vol presentar una denúncia a la Cort Penal Internacional perquè obri una investigació per crims de lesa humanitat ‘per la persecució política i els greus atacs patits per la població civil i pacífica de Catalunya l’1 d’octubre de 2017’. Demanen que la gent s’hi adhereixi per tenir més força. Hi ha temps fins al 25 de juliol per a adherir-se a la denúncia.

Aquest diumenge, a Celrà, la CUP, el partit anti-capitalista i independentista ha obert la discussió sobre la possibilitat de repetir mandat per als diputats i fer canvis en el finançament. 390 militants de la CUP han assistit a l'assemblea nacional per debatre com serà la CUP del futur després de la baixada del vot en els darrers comicis. L'assemblea ha ratificat algunes esmenes, com la que proposa ampliar la limitació d'exercir un càrrec a dos mandats. La decisió final, però, la tenen els militants. La votació dels documents serà informàtica, i es farà entre els dies 26 i 28 de juliol.