L’informatiu del divendres 12 de juliol de 2019

Tota la plana de Catalunya Nordó en alt risc d’incendis

La Direcció Departamental dels Territoris i del Mar ha plaçat per avui la meitat del departament en estat de risc elevat d'incendis. Són concernides les zones de la plana del Rosselló, els Aspres, les Corberes i el Fenolledès. Una sèrie de restriccions s'aplicaran avui en aquests sectors. Per exemple serà prohibida la circulació de vehicles amb motor en pistes no esfaltades i la vigilància dels bombers serà accentuada. La resta del territori seguirà amb un risc d'incendis moderat.

Dolenta sorpresa pels treballadors del Conforama de Perpinyà. Ahir estaven mobilitzats per mostrar llur suport als treballadors de tot l'etsat amenaçats de perdre el seu lloc de treball. I va ser durant aquesta concentració que van aprendre que 5 llocs de treball serien suprimits al Conforama de Perpinyà. Un anunci inesperat que va deixar tocat el personal mobilitzat que fins ara no estava concernit per aquests acomiadaments massius.
Una reunió entre els sindicats i la direcció del Conforama de Perpinyà és prevista per demà dissabte.

A Estagell segueix la investigació per trobar l’autor de l’assacinat d’una jove de 18 anys del vilatge. Dimecres els gendarmes van entrar al domicili d’un jove habitant de La Tor de França. Vas escorcollar el seu apartament i el van interrogar. Després d’haver verificat la seua agenda el dia dels fets, el jove va ser disculpat pels agents. De moment doncs cap sospitós no ha estat arrestat.

Mentrestant a Estagell la solidaritat amb la família segueix ben viva entre la població. Una recollida de diners encara és en curs per internet. Per fer un donatiu també podreu anar avui a la sala Mandela de la 1 del migdia fins a les 7 de la tarda, i de nou demà entre les 9 del matí i les 12 del migdia.
Aquest vespre es farà una missa en memòria de la víctima a l’església Sant Esteve i Sant Vicenç d’Estagell.

Un home es troba hospitalitzat en estat greu després que ahir va ser atropellat per un furgó. L'accident es va produir poc després de la mitjanit del dijous a la D900 a Vilamulaca a prop del Mas Sabole. La policia investiga les causes de l'accident a l'espera de poder interrogar la víctima.

ERC ha criticat amb força el pacte entre Junts Per Catalunya i el PSC a la Diputació de Barcelona. Gràcies al suport de Junts pel Cat, la socialista Núria Marín ha estat elegida com a nova presidenta de la Diputacio de Barcelona. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha advertit que després d'aquest pacte hi haurà ‘un abans i un després’ al govern’. Vilalta ha acusat JxCat de triar el 155 en comptes d’un govern ‘sobiranista, independentista i republicà’ al capdavant de la Diputació de Barcelona.

Un diputat del partit nacionalista gal·lès va denunciar al Parlament britànic el presumpte espionatge per part del govern espanyol, per ser membres d’un grup de suport amb Catalunya. El diputat va dir que segons documents del govern espanyol diversos diputats del Partit Conservador i dels partits nacionalistes Escocès i Gal·lès van ser subjectes d’una vigilància encoberta per part del govern espanyol. Des del parlament britànic consideren l’afer com a molt seriós i s’ha demanat al diputat que formuli la queixa per escrit.

A l’agenda del cap de setmana hem de destacar l’inici del Festival de música electrònica més gran de tot l’estat francès. Es l’Electrobeatch que té lloc a partir d’avui al Barcarès.
S’espera que hi assisteixin més de 150 000 persones al llarg del cap de setmana.

Rugbi a 15, ja es coneix el calendari de la temporada de l'USAP a ProD2. La Lliga Nacional el va fer públic ahir. L'USAP començarà la competició amb la visita de Béziers a Aimé Giral. ENcara no hi ha una data precisa per aquest partit que es podria jugar o el 22 d'agost, o el 23 o encra el 25. Podeu trobar el calendari complet a la web de l'USAP.

Rugbi a 13, els Dracs Catalans jugaran avui al camp de Huddersfield, 10e classificat de Superlliga. Els Dracs intentaran sumar una victòria més per mantenir-se a la part alta de la classificació. El partit començarà a les 20.30 h.