L’informatiu del dijous 04 de juliol de 2019

Els professors i els pares d’alumnes del col·legi del Riberal de Sant Esteve van manifestar ahir davant la Inspecció Acadèmica. Protestaven contra el nombre d’alumnes massa elevat que hi haurà a les classes del col·legi a la propera reentrada. Divendres passat la rectora va refusar la creació de 3 classes suplementàries al col·legi del Riberal. Els professors alerten que el nombre d’alumnes podria pujar als 35 mainatges per classe, amb uns locals que no seran adaptats. Professors i pares d’alumnes anuncien que reprendran les protestes a la reentrada.

Important operació antidroga al barri de l'Alt Vernet de Perpinyà. Dimarts la policia va desplegar nombrosos efectius a la cité Bellus. També van participar a l'operació els equips del RAID i els CRS. Els escorcolls van permetre descobrir mig quilo de cocaïna i 300 grams de cànnabis i marihuana. També es van trobar moltes armes de foc, 5 fusells i dues pistoles, així com 24 000 € en bitllets de banc. En total 8 persones van ser arrestades i plaçades en guàrdia a vista.

Al vilatge de Sureda, un auxiliar de vida escolar de l'escola maternal és investigat per agressions sexuals sobre menors de 15 anys. 15 famílies han denunciat agressions sexuals sobre els seus fills. Es tracten de tocaments que s'haurien produït a partir del mes de febrer passat. L'home ha estat plaçat sota control judicial amb obligació d'instal·lar-se a fora del departament.

Accident mortal ahir a Canet. Una dona de 70 anys va morir a inicis de tarda com a conseqüència d'un xoc frontal amb una altra votura a la D11. L'altra conductora, una dona de 60 anys i una nina de 11 anys van ser ferides de poca gravetat.

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya va aprovar ahir demanar la compareixença del ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, i el seu antecessor, Juan Ignacio Zoido. Són sospitats d’haver presumptament ofert diners a una persona per que infiltri la CUP per obtenir informacions sobre l'1-O, poc abans de referèndum.

A Catalunya Nord han començat oficialment les rebaixes. Com és habitual a casa nostra les rebaixes comencen una setmana més tard que a la resta de l’estat. Això s’explica per la voluntat de fer coincidir el període de rebaixes amb la forta afluència turística.

Les rebaixes a Catalunya Nord acabaran el dia 13 d’agost. A notar que a Catalunya Sud les rebaixes van començar el passat 1 de juliol i acabaran el 31 d’agost.