L’informatiu del dimecres 3 de juliol de 2019

Uns 200 treballadors de les Urgències de Perpinyà van manifestar ahir davant la Prefectura. Recordem que el personal de les Urgències ja fa més d'una setmana que està en vaga per reclamar mitjans suplementaris. Sobretot el què reclamen és més personal. Per un bon funcionament de les Urgències, els sindicats calculen que caldria contractar entre 20 i 25 metges més, i una vintena d’infermers.

Els vinyaters de Catalunya Nord fan balanç de les destrosses provocades per la canicula dels darrers dies. En alguns sectors el sol va cremar els raims i les fulles de les vinyes. Una catàstrofe per alguns vinyaters que han perdut bona part de la produció. És el cas de Noel Lafforgue, un vinyater que té vinyes a Cornellà de la Ribera i a Calce. Els vinyaters ara han de fer fotos dels danys a les seues vinyes i les hauran de transmetre al seu ajuntament. D’aquesta manera es podrà fer una demanda de reconeixement de calamitat agrícola.

Élie Brousse, un dels més grans jugadors de rugbi a 13, ha mort a l’edat de 97 anys. Élie Brousse va néixer a Bages (Rosselló). Aquesta segona línia va ser format al XIII Català abans de la segona guerra mundial.

Més de 10.000 persones, segons la policia francesa, van manifestar ahir a les portes del Parlament Europeu a Estrasburg per reclamar que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras puguin prendre possessió del seu càrrec d'eurodiputats. Mentre a fora els carrers s'omplien d'estelades i llaços grocs, a dins del Parlament Europeu es constituïa l'Eurocambra sense els 3 líders independentistes elegits a les passades eleccions europees.

Carles Puigdemont i Toni Comín van seguir la manifestació des de ben a prop. Es trobaven just de l'altre costat de la frontera, a Alemanya. Des d'allà Carles Puigdemont va demanar a la nova presidència del Parlament Europeu que corregeixin la limitació democràtica de la presidència antecessora. I ha afegit que sense el respecte del vot del ciutadà no hi ha democràcia possible.