L’Oficina pública de la llengua catalana serà operacional al setembre

Per Nicolas Garcia, vicepresident del Consell departamental l’objectiu serà rapidament de fixar els objectius de l’Oficina pública de la llengua catalana, amb la idea, no de substituir el que ja es fa a favor de la llengua i cultura catalanes, sinó de multiplicar-ho:

Haurà calgut esperar prop de 4 anys per arribar a la creació de l’OPLC, l’Oficina pública de la llengua catalana.
El projecte estava bloquejat per l’estat, que finalment el passat 18 de juny va aprovar la seva participació a aquesta estructura.
El llançament oficial de l’OPLC ha tingut lloc aquest migdia a la universitat de Perpinyà en presència de la presidenta de la regió Occitanie, Carole Delga, la presidenta del Consell departamental Hermeline Malherbe, del prefecte de Catalunya Nord, de dues representants de l’ajuntament de Perpinyà Anabelle Brunet i Josiana Cabanes, del president del SIOCAT, Sindicat intercomunal per la promoció de les llengües occitana i catalana, Francis Manent, i d’un responsable de la universitat.
L’Oficina pública de la llengua catalana tindrà un pressupost inicial de 300 000€, però en els fets haurà de començar a treballar amb un petit pressupost, de només 200 000€, aportats sobretot pel Consell regional i pel Consell departamental.
La participació del tercer soci principal, l’estat, serà només sota forma de posada a disposició de locals a la universitat de Perpinyà, i d’hores de treball de funcionaris dels serveis departamentals de l’Educació nacional.
L’OPLC haurà de ser operacional el proper mes de setembre, abans, encara ha de tenit lloc l’Assemblea general, i les eleccions del consell d’administració, del consell científic, i swl col·legi de les associacions.