L’informatiu del divendres 21 de juny de 2019

Aquest cap de setmana farà 20 anys que el siti de la Bollosa és gestionat pel Consell departamental. La principal mesura va ser el tancament de la carretera durant l’estiu. Vint anys més tard es pot dir que la mesura és totalment acceptada.

200 persones van manifestar ahir davant la prefectura de Perpinyà per demanar el manteniment de la línia de tren de mercaderies entre el mercat Sant Carles de Perpinyà i el mercat de Rungis, a la regió parisenca. El problema és que el cost aquest servei és considerat massa important i que aquest tren ja no seria rendible. En cas que la línia fos suprimida, les 1500 tones de fruita i llegums haurien de viatjar amb camions amb un cost mediambiental molt més elevat.  

Preocupació al Liceu Mallol de Perpinyà per la manca de personal de cara a la propera reentrada. L'any vinent s'espera un augment del nombre d'alumnes, però en canvi l'administració reconeix que de moment no hi ha previst mitjans humans suplementaris.
Mancarà personal administratiu, de servei, o d’informàtica. Sense parlar doncs del nombre d’ensenyants que és insuficient per desdoblar classes o obrir noves estructures.
L’intersindical avisa que amb aquesta situació, el curs vinent està compromès i que el personal no es prohibeix res.

Visita a Perpinyà avui de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas. Vindrà a presentar el seu llibre «1 judici (polític) i 100 preguntes», un llibre de dret penal per a no juristes. Serà l’ocasió de tornar a parlar del judici contra le procés i de les irregularitats que s’han denunciat.

El Tribunal Suprem espanyol permetrà el trasllat dels nou presos independentistes a presons catalanes. Els presos han fet dues peticions: que els traslladin a presons catalanes, i que els deixin en llibertat. La petició que els traslladin l'han feta directament a les presons on són tancats des que va començar el judici. El trasllat es podria fer entre aquesta setmana i la que ve.

Avui arriba l’estiu i serà acompanyat de música. La festa de la música serà aquest vespre arreu de Catalunya Nord. A Perpinyà els grups ompliran el centre vila. Tindrem música tradicional cap a l’ajuntament o a la Catedral, músiques del món a la plaça de laLlotja i Plaça Jean Jaurès, o encara rock a la plaça de Verdun i la plaça del Pont d’en Vestit i Dj a la Passejada Mallol, entre molts més escenaris. Les animacions començaran cap a 18h30 fins passada la mitjanit. A la resta del país també hi ha nombroses animacions previstes per aquesta festa de la Música.

I demà a la nit la Flama del Canigó baixarà de la muntana i encendrà més de tres mil fogueres d’arreu del país. Com l’any passat la flama del Canigó arribarà fins a Brussel·les i Ginebra com a mostra de suport als exiliats. El 23 de juny al migdia, la Flama del Canigó arribarà al Parlament de Catalunya, on la rebrà el president, Roger Torrent. S’hi llegirà el manifest, enguany escrit per Carme Forcadell. D’allà estant, els encarregats de repartir la flama per tot el país seran representants d’Acció Cultural del País Valencià i de l’Obra Cultural Balear, com també membres de diverses entitats culturals.

A Calce els vins tornen a ser protagonistes amb una nova edició de « Les Caves se rebiffent ». Demà a partir de les 10 del matí podreu comprar una copa i passejar-vos de celler en celler per tastar els vins.
Aquesta iniciativa es va deixar de fer l’any 2015. Ara un equip de motivats ha decidit donar una segona vida a l’esdeveniment. Animacions i degustacions seran al programa de la jornada de demà entre les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Les Caves se Re-rebiffent és demà al vilatge de Calce.