L’informatiu del dijous 20 de juny de 2019

Els conductors d'autobús de la regió han anunciat un moviment de vaga per dilluns vinent. És conseqüència de l'afrontament que es va produir dimarts entre un conductor i una quinzena de joves a Argelers de la Marenda. La gendarmeria va haver d'intervertir i l'autobús es va quedar bloquejat durant més d'una hora. Els sindicats denuncien que les agressions es van multiplicant a mesura que apropa la temporada d'estiu. Reclamen millorar les mesures de seguretat, i particularment demanen un augment dels controladors. Per això dilluns els conductors dels autobusos de la regió deixaran de treballar durant una hora a primera hora del matí.

Jean-Marc Pujol, s’ha mostrat inquiet per la situació de desert medical que hi ha actualment al centre vila de Perpinyà. El batlle de Perpinyà vol contractar dos metges generalistes a l’espera que obri la Casa de la Salut Pluridisciplinària. Una obertura que no s’hauria de produir abans del 2020.Els dos metges s’instal·laran al carrer de la fusteria, damunt de La Poste. El reclutament ja està prou avançat i s’espera que aquesta mesura sigui efectiva a la reentrada.

Salut encara amb l’Hospital de Perpinyà que va presentar ahir un nou equipament. Es tracta del TEP Scan, un nou escàner particularment precís que permet observar el funcionament dels òrgans gràcies a un traçador radioactiu que s’injecta al pacient per les venes. L’aparell és un gran avenç per la detecció de càncers, però també en matèria de neurologia i la detecció d’Alzheimer.

En motiu de la jornada mundial dels refugiats, el Prefecte Philippe Chopin va visitar ahir un centre d’acollida de Perpinyà. Va aprofitar per fer un punt sobre la capacitat d’acolliment al departament. Els centres han arribat a llur màxima capacitat. Per això la Prefectura ha desbloquejat de cara a l’octubre unes 50 noves places d’acollida.
Actualment el departament acull 1100 demandants d’asil.

La defensa de Roger Español, l’home que va perdre un ull durant les càrregues de l’1 d’octubre, ha comunicat que han identificat el policia espanyol que va ferir a l’activista. L’entitat també ha explicat que ha notificat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona.

El jutge va citar a declarar els nou escopeters que van participar a les càrregues a l’escola Ramon Llull, però tots ells van negar ser l’autor del dret. Ara, vint mesos després, se sap el nom i el número identificatiu de l’agent.

Rugbi a 15_: l'USAP ha anunciat el fitxatge del neozelandès George Tilsley. Juga a l'ala, té 27 anys i ha firmat per 3 temporades.