L’informatiu del dimarts 18 de juny de 2019

Ahir al matí, la Comissió Local del Siti Patrimonial Remarcable, va decidir fer cas de la posició del comissari que ha validat la revisió del pla de salvaguarda del centre antic de Perpinyà. Aquest és un pas més pel projecte impulsat per Jean-Marc Pujol, que implica, entre altres, la destrucció de diversos edificis en els barris de Sant Jaume, Sant Mateu i Sant Joan. Des de l'associació de protecció del patrimoni volen portar el cas davant dels tribunals un cop el Consell Municipal i el Consell d’Aglomeració també hagi validat el projecte.

El diputat Romain Grau ha obtingut la investidura de La République en Marche per les eleccions municipals a Perpinyà. Romain Grau es presentarà contra el batlle sortint, Jean-Marc Pujol, de qui va ser el primer adjunt. Perpinyà fa part de les 19 primeres investidures donades per LREM, el partit del president Macron. De moment ja hi ha 4 candidats declarats a Perpinyà, Romain Grau, Louis Aliot, Clotilde Ripoull i Olivier Amiel.

Amiel segueix reivindicant la investidura dels Républicains de cara a les municipals. Ahir mateix Olivier Amiel va escriure a Eric Ciotti, President de la Comissió d’investidura dels Républicains. Li ha deixat clar que la doble investidura La République En Marche i Les Républicains que reclamava Jean Marc Pujol ja no és possible. Per tant Amiel aposta més que mai per obtenir la investidura del seu partit.

A Perpinyà des d'ahir és possible llogar bicicletes o patinets elèctrics per desplaçar-se al centre vila. És la nova aposta de la companyia de transports Sankéo que proposa als perpinyanesos un mitjà de transport controvertit, com és el patinet, que coneixerà una nova reglamentació a partir de setembre a l'estat francès. Patinets i bicicletes seran de lloguer a la seu de Sankéo al voral Sadi Carnot. Aquesta és una aposta per reduir el nombre de votures al centre de Perpinyà.

Queixes del sindicat Sud Poste 66 pel tancament dels correus durant el període d’estiu. El sindicat denuncia que en els darrers anys la direcció de La Poste Llenguadoc Rosselló no ha volgut substituir el personal de vacances a l’estiu. Segons Sud, la Poste prefereix tancar algunes oficines de correus durant setmanes, fet que vulnera les obligacions del servei públic. 25 oficines de La Poste seran concernides aquest estiu al departament.

Greu accident ahir a la tarda a la Jonquera. Un xoc frontal entre dos vehicles va fer 6 ferits, dos dels quals en estat greu. La Nacional 2 va ser tallada a la circulació, i la circulació dels camions es va desviar cap a l'autopista AP7.

El judici contra el procés es va acabar la setmana passada quan va quedar vist per sentència. Els observadors internacionals han presentat un darrer informe en el qual consideren que les defenses no van tenir prou temps per presentar els seus informes.

Cada cop són més els suports a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comin perquè puguin exercir llur mandat d'eurodiputats. Ahir 76 eurodiputats van dirigir una carta a la mesa del Parlament Europeu reclamant que es protegeixin els drets polítics dels 3 eurodiputats electes. Denuncien que els actes de les autoritats espanyoles atempten contra els drets polítics dels 3 eurodiputats i de més de dos milions de ciutadans europeus que van votar per ells. Asseguren que és una violació inacceptable de les normes de l’Eurocambra i dels tractats de la Unió Europea.

El balcó de l'ajuntament de Barcelona torna a tenir un llaç groc. En la primera reunió dels grups municipals celebrada ahir es va decidir tornar a penjar el llaç groc, tot i l'oposició del PSC, de Barcelona pel Canvi-Cs i del PP. La tinenta d'alcaldia Janet Sanz, de BComú, ha demanat respecte per la decisió del govern compartida amb altres grups i amb "moltíssima" gent de Barcelona.

I pel que fa del grup Barcelona pel Canvi, Ciutadans, és a dir el grup liderat per Manuel Valls, doncs aquest ja no existeix. La direcció de Ciutadans ha decidit trencar el pacte amb Manuel Valls arran del suport que Valls ha donat a la investidura d’Ada Colau. Amb aquesta decisió, els tres regidors de Ciutadans se separaran de Valls. Així que Valls i dos regidors més podrien formar un grup propi, i els 3 regidors de ciutadans també formaran un altre grup per separat.