L’informatiu del dimecres 12 de juny de 2019

Després d'un cap de setmana de calor, la neu va sorprendre els sectors de muntanya ahir. Una depressió ha tocat el Pirineu portant temperatures baixes i humitat que a muntanya s'han convertit en neu al voltant dels 1700 m. Avui malgrat un inici de jornada humit, s’espera que les temperatures vagin a l’alça.

El moviment de vaga al col·legi Joffre de Ribesaltes ha estat reconduït per avui. Els professors van bloquejar ahir l’establiment per un conflicte amb la directora. Expliquen que la directora principal els hi dificulta llur feina, que tanca la porta a qualsevol diàleg i que exerceix intimidació sobre el personal. Els pares d’alumnes donen suport a la mobilització. Ahir només es van presentar a classe 26 alumnes dels 695 que compta el collegi. Els professors es van reunir ahir amb l’inspector d’acadèmia per presentar-li la situació. Avui encara l’establiment hauria de ser bloquejat durant tot el dia.

El batlle del Barcarès va sortir ahir del tribunal sense cap càrrec contra ell. Alain Ferrand era jutjat per un presumpte frau electoral l’any 2003. Se l’acusava d’haver inscrit de manera il·legal 3 treballadors de l’ajuntament a les llistes electorals del municipi quan aquests no residien al Barcarès. El jutge va considerar ahir que no hi havien proves suficients per condemnar l’acusat.

I justícia encara amb el batlle d’Argelers Antoine Para, que també va sortir del tribunal ahir sense cap condemna. Dues associacions ecologistes el van denunciar per les obres realitzades després de les inundacions del 2014 i 2015. Aquests treballs es van fer sense haver realitzat abans cap estudi de l’impacte sobre el medi ambient. El Tribunal ha anat en el sentit d’Antoine Parra considerant que les obres eren urgents i necessàries.

La direcció departamental de les finances públiques va anunciar ahir noves retallades de llocs de treball a Catalunya Nord. Més exactament seran 75 llocs de treball de menys d’aquí a l’any 2022 segons els sindicats que es van reunir ahir amb la direcció.

Darrer dia segurament avui del judici contra el procés, abans que quedi vist per sentència que normalment es pronunciarà cap al mes d’octubre.
Ahir van ser els advocats de les defenses que van començar a presentar els seus informes, i si hi ha temps avui, seran els acusats que tindran 15 minuts cada un.

El diputat de la CUP Carles Riera i la dirigent d’aquesta formació Eulàlia Reguant s’han reunit amb el president Carles Puigdemont a Waterloo i li han expressat la necessitat de denunciar ‘l’absència de garanties democràtiques’ a l’estat espanyol. Els dos membres de la CUP li han dit que la resolució del conflicte polític no passa per negociar amb l’estat espanyol, sinó que s’ha d’exercir el legítim dret d’autodeterminació per mitjà de la desobediència civil i institucional.