L'informatiu del divendres 7 de juny de 2019

| Captura

  

El Comitè de defensa de la línia de tren entre Tolosa i La Tor de Querol convoca una jornada d’acció per demà a l’estació de La Tor de Querol a partir de 13.30 h. Els xeminots del Tren Groc són directament concernits pel futur d’aquesta línia i han anunciat que participaran a l’acte. Els sindicats denuncien que, en els darrers anys, aquesta línia no ha beneficiat del manteniment necessari per assegurar el seu desenvolupament.

Des de dimecres fins avui, a Sant Cebrià, s’hi celebra l’assemblea general dels delegats CGT del grup Auchan. Les converses giren al voltant del pla social que afecta 21 supermercats de l’empresa, un d’ells es troba a Perpinyà, al giratori del Mas Rous. A Catalunya Nord 28 llocs de treball són amenaçats, i 800 al nivell estatal.

Diumenge el vilatge de Sant Marçal haurà d’elegir 3 consellers municipals. Es tracta d’una elecció municipal parcial complementària que ve després de la mort del batlle, Louis Puigsegur, el 22 de març passat. En cas de segona volta, aquesta se celebraria el 16 de juny.

I el batlle de Rodès, Charles Baille, dimiteix. Va comunicar la seua decisió a la Prefectura dimarts al matí. Una decisió que va prendre després del consell municipal de dilluns, quan va ser plaçat en minoria pel seu grup municipal. Una part del grup majoritari va votar en contra de la cessió d’un terreny, una venda que defensava Charles Baille.

El batlle del Barcarès, Alain Ferrand, compareixia ahir davant del Tribunal Correccional de Perpyà per un afer de l’any 2003. És acusat d’haver fet inscriure 3 persones a les llistes electorals de manera irregular, just abans de les eleccions departamentals. Les 3 persones concernides eren assalariats de la municipalitat però que no residien al Barcarès. Ferrand els hi hauria facilitat falsos certificats de residència al municipi. El Procurador ha demanat una sanció econòmica però cap condemna d’intel·ligibilitat. La sentència del tribunal es coneixerà dimarts vinent.

A Barcelona la direcció de Barcelona en Comú demana a Ada Colau que es presenti per revalidar el seu mandat de batllessa a la capital catalana. La decisió es debatrà avui al plenari que ha de celebrar la formació d’En Comú. Ada Colau està en plenes converses amb ERC i el PSC per aconseguir un pacte de govern d'esquerres.

Vladimir Putin s’ha pronunciat en contra de la independència de Catalunya. Ho va fer ahir en una entrevista donada a les principals agències de notícies del món. Putin va mostrar el seu màxim respecte per Espanya, i va assegurar que Rússia no està gens interessada en què els països Europeus es desmembrin els uns darrere els altres. Putin ha destacat que la solució al problema català ha de venir per la via del "diàleg i el debat". Però ha deixat clar que Rússia es pronuncia per l'estabilitat i per la preservació de la integritat territorial.

El diari escocès The National assegura que Espanya no vetarà una hipotètica Escòcia independent, ni bloquejarà l'entrada del nou país a la Unió Europea.   El diari es basa en una carta del cònsol espanyol a Edimburg en la qual s’explica que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha manifestat que Espanya "no bloquejarà l'entrada d'Escòcia a la UE si la independència s'assoleix legalment" i afegeix que aquesta ha estat "sempre la intenció del govern espanyol".

Rugbi a 13: els Dracs Catalans es desplaçaran demà al camp de Warrington. Els Catalans hauran de jugar amb moltes baixes. EL partit començarà a 16.15 h. Els Dracs són actualment 3rs classificats a 4 punts de Warrington.