L’informatiu del dijous 6 de juny de 2019

Preocupació pels productors d'albercocs que veuen com la temporada s'anuncia decebedora tant per la quantitat com pel preu. Els albercoquers necessiten temperatures baixes per florir i aquest any l'hivern ha estat dolç. Es calcula que aquest any la producció serà un 25% més baixa en comparació amb l'any passat. I pel que fa als preus, estem a l'inici de la temporada però els preus actuals són de mitja temporada.

Al vilatge d’Elna regularment s'hi celebren les trobades de les nines que porten el nom d’Elna.La pròxima Trobada era prevista per aquest diumenge però fa uns dies es va informar els pares de l'anul·lació dels actes per problemes de seguretat. Concretament els propietaris del terreny, que d'ençà del 2005 servia de pàrquing per als visitants de la Maternitat, han decidit tancar-ne l'accés. Segons l'antic batlle del poble, que és a l'origen de la reobertura de la Maternitat, Nicolas Garcia, és sobretot una mala comunicació de l'actual equip municipal amb els propietaris i una manca de voluntat de mantenir i millorar la Maternitat.

El director principal del col·legi Gustau Violet de Prada denuncia que una organització evangelista va fer una distribució de bíblies davant del col·legi. Els fets es van produir dimarts a la tarda. Un grup d’evangelistes cristians regalava petites bíblies als alumnes que sortien de curs. El director del col·legi reconeix que no van fer res d’il·legal, ja que estaven a la via pública, però denuncia que es fes aquesta distribució a mainatges d’entre 14 i 17 anys.

Avui comença el festival Ida y Vuelta a la Casa Musical de Perpinyà. Com és habitual la programació s’obre amb el battle hip-hop internacional a partir de 20.30 h. Fins diumenge s’aniran encadenant grups i estils diferents. Enguany destaca la presència del grup nord-català els Limiñanas o encara el grup Les Wampas diumenge a 20.30 h.

Quim Torra ha demanat una "reunió urgent" amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. L’objectiu serà trobar una sortida al problema polític de Catalunya i abordar la "repressió" del moviment independentista a Catalunya. En la carta, Torra mostra la seva "disponibilitat absoluta" sobre la data i el lloc per aquesta trobada.

Ja són 4 els vicepresidents del Parlament Europeu que han expressat la seva voluntat d'obtenir explicacions del president, Antonio Tajani, per haver negat l'accés a Carles Puigdemont i Toni Comín a l’Eurocambra. El txec Pavel Telicka, del grup liberal, ha estat el primer que ha demanat explicacions. S’hi ha sumat la socialista francesa Sylvie Guillaume i el conservador polonès Zdzisław Krasnodębski. Tots dos han assegurat que els vicepresidents de la cambra "no van ser involucrats en aquesta decisió".

Els advocats d'Oriol Junqueras i de Joaquim Forn han demanat permís al Tribunal Suprem perquè els seus clients puguin fer els tràmits per ser eurodiputat i regidor respectivament. En el cas de Junqueras, el permís demanat és per sortir de Soto del Real el dilluns 17 de juny per ser al Congrés dels Diputats on s’hi farà l'acte de jurament o promesa dels nous eurodiputats espanyols. En el cas de Forn, demana permís per anar a Barcelona els dies 14 i 15 de juny per prendre possessió del càrrec de regidor del nou Ajuntament de Barcelona.