L’informatiu del dimarts 4 de juny 2019

La CGT alerta que les amenaces de tancament de la línia ferroviària entre el mercat de Sant Carles i el mercat de Rungis encara són d'actualitat. Després de la reunió ministerial del 24 de maig tothom donava per fet que la línia estava salvada. La CGT anuncia ara que el tancament encara és vigent i que el darrer tren sortirà el 15 de juliol. Els militants CGT se senten enganyats per la SNCF i reclamen una reunió amb el Prefecte per reclamar una inversió urgent pel salvament d'aquesta línia.

Aquesta setmana es comença a comercialitzar la vedella rosada del Pirineu. Una vedella criada en el respecte de la tradició i distribuïda durant un període concret en circuit curt a Catalunya Nord. (Galdric Solà és ramader al Conflent i presideix l'associació "Vedella rosada del Pirineu").

Avui us tornem a parlar del projecte d’un tercer moll a Portvendres.L’associació FRENE-66, la federació pels espais naturals i el medi ambient veuen poc probable que s’acabi realitzant aquest projecte. Expliquen que per raons topogràfiques, el port de Portvendres continuaria a ser prohibit als vaixells de més de 155 metres. També avisen que no s’ha previst cap pressupost per realitzar aquest projecte i que el Consell departamental acaba de llançar un estudi sobre el futur del port d’aquí a 3 anys. Per aquestes raons FRENE 66 renuncia a presentar un nou recurs contra el decret que autoritza aquest projecte de tercer moll.

Aquesta tarda tindrà lloc el funeral del batlle de Llo, Robert Autonès. Va morir a finals de setmana passada a l’edat de 72 anys. Va ser batlle del vilatge durant 48 anys. Fou elegit per primer cop l’any 1971 quan tenia 24 anys, en aquell moment fou el batlle més jove de tot l’estat francès. El funeral es farà a l’església de Llo a 14h.

L'Aeroport de Girona augmentarà les freqüències de vols amb Rússia durant aquest estiu. En total seran tres companyies que oferiran nou vols a la setmana a tres aeroports diferents de Moscou. Cal destacar que el turista rus ha estat la nacionalitat que més ha trepitjat l'aeroport gironí durant molts mesos de la temporada d'hivern.

Al judici contra el procés només tindrà una sessió aquesta setmana. És avui dimarts amb una sessió dedicada als informes de les acusacions. Fiscalia, advocacia de l’Estat i Vox exposaran oralment els seus arguments davant del tribunal. En la darrera sessió, les tres acusacions van elevar les conclusions a definitives, és a dir, mantenen la mateixa petició de pena i els mateixos delictes.

Intervenció delicada pels socors ahir a la tarda a la 116. Una dona va estar a punt de parir quan circulava en votura al nivell de Canavelles. La dona va perdre aigües al volant. Va haver d’aturar-se a la vora de la carretera per avisar els socors. Bombers, SAMU i gendarmes van intervenir. La història va acabar bé, ja que un helicòpter de la seguretat civil va portar la futura mare a l’hospital de Perpinyà on finalment va donar llum al seu bebè.