Segons FRENE 66, el tercer moll de Portvendres no es farà

| Portvendres

Les associacions ecologistes pensen que el tercer moll de Portvendres no es farà.
FRENE-66, la federació pels espais naturals i el medi ambient ha detectat que el decret prefectoral que autoritzava la construcció d’aquest tercer moll explica que per raons topogràfiques, el port de Portvendres continuaria a ser prohibit als vaixells de més de 155 metres.
Els ecologistes també remarquen que des del 2004, no s’ha previst cap pressupost per realitzar aquest projecte.
Més i tot, el Consell departamental tot i ser l’impulsor del projecte de construcció del tercer moll, acaba de llançar un estudi sobre el futur del port d’aquí a 3 anys.
Per aquestes raons FRENE 66 renuncia a presentar un nou recurs contra el decret que autoritza aquest projecte de tercer moll.
Les associacions que fa anys que lluiten contra aquest projecte, han fet arribar al govern francès un escrit on expliquen totes aquestes incoherències. Ara esperen que es reorienti veritablement el port de Portvendres cap a altres activitats que generin llocs de treball sostenibles.
El port de Portvendres és el port comercial que menys activitat té a tot l’estat francès: un vaixell de càrrega per setmana per un total anual de 200 000 tones.