L’informatiu del dimarts 28 de maig 2019

La vaga dels autobusos continua a l’aglomeració de Perpinyà. Els conductors dels autobusos de la companyia Vectalia protesten des del 15 de maig per reclamar els mateixos avantatges que la resta de conductors de l’empresa. Una nova reunió és prevista avui entre vaguistes i la direcció de Vectalia. Durant tot el dia s’esperen fortes pertorbacions. Per saber quines línies són afectades podeu telefonar al 0 800 800 370.

Nous reforços per l’equip de recerca de l'excursionista desaparegut ara fa més d'una setmana al massís del Carlit. Una 15a de CRS de muntanya i de Gendarmeria d'alta muntanya són mobilitzats cada dia. Reben el suport de dos helicòpters, de gossos dels CRS de muntanya, i de treballadors de les estacions d'esquí del sector. Les recerques s'intensifiquen al Carlit, a la Vall de Portè Pimorent o encara del costat del Pic de Pedrós.

Després de les eleccions europees, Benoit Hamon de la llista Génération S, denuncia que en alguns burós de vot no hi va haver cap butlleta de la seua candidatura. El candidat considera que es tracta d’un perjudici greu i reclama explicacions. En efecte, almenys en dos collegis electoralno es podia votar la seua llista per manca de paperetes. Va ser el cas a Talteüll, a Sant Andreu o en un buró de vot a Perpinyà, on les butlletes no van arribar fins a mitja jornada. La Prefectura parla d’alguns problemes aïllats. El moviment Génération S estudia presentar un recurs davant del Consell d’Estat.

La Cort d’Apel·lació de Montpeller decidirà avui quin ha de ser el futur de la companya de manteniment aeronàutic perpinyanesa New EAS. Al gener la justícia va validar l’oferta de represa del grup SABENA. El fins ara director de l’empresa, Bruno Lechevin va presentar un recurs que avui tindrà resposta de la justícia.

Al judici contra el procés va començar ahir la primera fase de la prova documental, al curs de la qual, es presentaran els vídeos que el president del tribunal suprem espanyol, Manuel Marchena no va voler que es veiessin al moment on compareixien els testimonis.

Després de les eleccions municipals a Barcelona, i la victòria ajustada d'Ernest Maragall, ara és hora de negociar eventuals pactes.
L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha proposat a ERC i al PSC de formar un possible "govern progressista" a la ciutat. Colau ha desacat que la suma de les opcions d'esquerres és més gran que la de forces independentistes, i que s'ha de posar en valor aquesta majoria sorgida de les urnes.

Des del PSC, Miquel Iceta, vol frenar l'alegria d'ERC després d'haver guanyat a Barcelona. Iceta ha remarcat que l'independentisme ha perdut vots i representació a l'Ajuntament i que, per això, no descarta trobar una altra formula que no impliqui forces independentistes. La suma de regidors independentistes ha passat dels 18 el 2015, als 15 que sumen actualment ERC i JxCat després de les eleccions.

Els CDR han publicat un manifest molt crític amb el ‘govern efectiu’ de la Generalitat. Acusen el govern de perseguir un diàleg i un referèndum pactat que no arribarà mai. També critiquen el trencament de la unitat i la lluita partidista, la falta d’acció de govern i la manca de les polítiques socials i per la no investidura de Puigdemont. Avui els CDR manifestaran a les 19.00 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona