Els resultats de les eleccions: comentaris de Pere Becque

L’advocat Pere Becque que comenta cada setmana a Ràdio arrels l’actualitat política, comenta, des d’un punt de vista nord-català, els resultats d’aquestes eleccions europees, i municipals a Catalunya Sud.
Tot i que l’atenció està molt centrada en els resultats de l’extrema dreta, Pere Becque remarca que tampoc és el millor resultat que hagi fet fins ara en unes eleccions el partit de marine Le Pen.
Sobre el resultat d’Europe Écologie les Verts, Pere Becque destaca la seva progressió, i localment remarca que en molts pobles rurals i de muntanya, on si és veritat que hi ha pocs electors, aquesta llista ha arribat primera, segurament com a mostra de la consciència particular d’aquestes poblacions respecte al canvi climàtic. I al nivell estatal, significa que els verds esdevenen el primer partit d’oposició d’esquerra, davant del partit socialista.
Pel que fa al resultat a Catalunya Sud amb l’elecció de 4 represaliats, presos i exiliats (i potser 5, quan es produirà el Brexit) Pere Becque pensa que ara es planteja un gran problema a l’estat espanyol, que ho tindrà molt difícil per demanar l’aixecament de la immunitat parlamentària d’aquests nous eurodiputats independentistes.