L’informatiu del dijous 23 de maig 2019

L’antic director del Festival Electrobeach del Barcares, Silvain Berreteaga, ha estat detingut per un suposat desviament de dinars públics. Al 2017 l’ajuntament del Barcarès va portar queixa pel desviament de més de 600 000 €. Una perquisició ha estat feta pels investigadors a l’ajuntament del Barcarès.

La vaga d'autobusos continua a Perpinyà i la seua aglomeració. Ahir un jutge va estudiar la queixa presentada per la companyia Vectalia contra la CGT que és a l’origen d’aquest moviment de protesta. Des del sindicat avisen que el bloqueig seguirà almenys fins que el tribunal pronunciï una sentència. El tribunal s’hauria de pronunciar avui.

La vaga dels carters del centre vila de Perpinyà ha acabat. Ahir el personal vaguista i la direcció van arribar a un acord després de 3 dies de mobilització. En canvi les protestes segueixen a Bompàs i a Pia. Els sindicats denuncien que la direcció podria suprimir una de les gires de distribució de correu en aquest sector.

L’adjunt al batlle de Perpinyà i candidat a les municipals del 2020, Olivier Amiel va ser apartat ahir de l’equip municipal. Una sanció per Amiel que va anunciar la seua candidatura sense esperar que Jean Marc Pujol anunciés si es tornaria a presentar. Olivier Amiel es va desmarcar ahir de la línia política del batlle de Perpinyà.

El vilatge de Bolquera a la Cerdanya es prepara per celebrar eleccions municipals diumenge després de la mort del seu batlle. Jean-Pierre Abel va morir a finals de març a l’edat de 75 anys. Era el tercer mandat que conduïa al capdavant del municipi.

Ahir va reprendre a Madrid el judici contra el procés. Es van poder escoltar declaracions de testimonis citats per les defenses, però sobretot es va començar la prova pericial és a dir la presentació per experts dels diversos informes tècnics demanats tant per les acusacions com per les defenses.

La nova presidenta del Congrés espanyol, Meritxell Batet, convocarà aquest migdia la mesa del Congrés per abordar la qüestió de la suspensió dels diputats independentistes en presó preventiva.

Les intervencions dels presos polítics al Congrés espanyol segueixen irritant els nacionalistes espanyols. El Partit Popular i Ciutadans han demanat a la Mesa del Congrés tenir accés a la transcripció exacta de les diverses fórmules d'acatament de la Constitució que van fer els diputats independentistes.

Les recerques de l'excursionista de 48 anys desaparegut al sector del Carlit no van donar cap resultat ahir. Els efectius de socors van ser reforçats, però no van trobar cap rastre d'aquest habitant de l'Arieja que va sortir d'excursió diumenge passat. Les recerques van ser interrompudes ahir cap a les 17h i reprendran avui al llarg del dia.