L’informatiu del dimecres 22 de maig 2019

Ahir van començar unes recerques al massís del Carlit per trobar un excursionista de 48 anys desaparegut des de diumenge. Es tracta d’un home de l’Arieja amb bons coneixements de muntanya. La seua desaparició va ser constatada dilluns quan no es va presentar al seu lloc de treball. El seu vehicle va ser trobat ahir a l’Estany de Font Viva al municipi de Portè Pimorent. Les recerques es van allargar fins al sector de l’estany del Lanós, a sota del Pic Carlit.

3r dia de bloqueig dels autobusos de la companyia Vectalia. Des de dilluns els conductors bloquegen totes els autobusos que normalment circulen a Perpinyà i entre els vilatges de l’aglomeració. Les pertorbacions concerneixen els busos de línia però també els busos escolars. La companyia Vectalia ha denunciat davant la justícia la CGT que va convocar el moviment de vaga. El tribunal de Perpinyà hauria d’estudiar el dossier avui. Els conductors demanen una reavaluació de llur salari.

La vaga segueix també a La Poste. Els carters del centre de Perpinyà i els de Bompàs o Pià protesten contra una reorganització que significaria una retallada del nombre de llocs de treball. Les negociacions entre delegats del personal i direcció no van donar cap resultat ahir. Les converses haurien de reprendre avui.

Els presos polítics Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, van assistir ahir als plens del Congrés i el Senat per la constitució de les Corts de la XIII legislatura. Al Senat Raül Romeva va prometre acatar la constitució, per imperatiu legal, com a pres polític i fins a la proclamació de la República catalana. Al Congrés en canvi so es van sentir els presos acatar la constitució per culpa del soroll de cops a les taules que van fer una part dels diputats, en particular els de Vox. Tops van prometre per imperatiu legal i com a presos polítics. Junqueras ho va fer des del compromís republicà, mentre que els presos de Junts per Catalunya ho van fer per lleialtat amb el mandat de l'1-O.

Avui reprèn a Madrid el judici contra el procés.
Aquest dimecres estan previstes les declaracions dels últims testimonis.
Després començarà la prova pericial, és a dir la presentació per experts dels diversos informes tècnics demanats tant per les acusacions com per les defenses.

Manquen pocs dies per les eleccions europees i volem destacar avui una campanya de la Prataforma per la llengua per reclamar l'oficialitat de la nostra llengua a Europa. La Plataforma ha presentat als candidats una sèrie de propostes per millorar la situació del català. Volen fer del català la 25a llengua oficial de la Unió Europea. Podeu donar suport a la iniciativa signant una petició en línia al www.lallenguanoestoca.cat.