L’informatiu del dimarts 21 de maig 2019

Liceu Maillol - Perpinyà
Liceu Maillol - Perpinyà

Moltes pertorbacions anunciades per avui als autobusos de la xarxa Sankéo que assegura els transports urbans i periurbans sobre el territori de la Metropoli Perpinyà-Mediterrània.
Seran afectats tant les línies de transport públic, com les línies de transport escolar.
La vaga va començar dimecres passat a la companyia VTI, una filial de Vectalia, que gestiona el servei d’autobusos pel compte de l’Aglomeració de Perpinyà.

Aquest vespre es farà una simulació d'atac al Liceu Maillol de Perpinyà. El Prefecte dels Pirineus orientals, el Procurador de la República i l'Educació Nacional organitzen aquest exercici en el marc del calendari departamental de seguretat civil. La simulació començarà a les 7 de la tarda i servirà per posar a prova la coordinació dels socors i l'acompanyament de les víctimes i les famílies. L'exercici preveu un nombre elevat de víctimes i, per tant, un desplegament conseqüent de forces de l'ordre i de socors.

El Col·legi Pablo Casals de Cabestany catalanitzarà el seu nom. La demanda ha vingut dels pares d’alumnes que fa uns mesos en van fer la petició al consell d’administració del col·legi Pablo Casals. L’establiment va transmetre la petició al Consell Departamental que la va acceptar ahir al curs d’una sessió pública. En els pròxims mesos, Òmnium Catalunya Nord podria llançar una campanya per demanar la catalanització dels noms d’establiments escolars que porten el nom de personalitats catalanes.

Les eleccions europees s’acosten, serà diumenge vinent. Si aquell dia no podeu votar, encara seu a temps de donar procuració de vot a una persona de confiança. Per això n’heu de fer la demanda a la comissaria o la gendarmeria del vostre sector.

A notar també que la vila de Perpinyà fa una crida als electors per donar un cop de mà per realitzar aquesta votació. Qualsevol persona inscrita a les llistes electorals pot ser assessor d’un buró de vot, un paper que consisteix a guiar els votants, verificar llur identitat, o encara participar en el recompte de vots.

Avui es constituiran les Corts espanyoles. Això significa que avui Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull tornaran al Congrés, i Raül Romeva al Senat, on seuran a l'hemicicle. Després de la constitució de la mesa, els diputats i senadors han d'acatar la Constitució. Els diputats poden prometre o jurar fer-ho però també s’han vist altres fórmules, com per exemple prometre canviar la constitució. La mesa del Congrés ha rebutjat que els presos electes puguin reunir-se amb altres diputats i fer rodes de premsa. La mesa també haurà de decidir si suspèn o no de les funcions els diputats electes que estan en presó preventiva.

Amb la constitució de les Corts, avui s’ha suspès la sessió prevista al Tribunal Suprem de Madrid. El judici es reprendrà demà amb la declaració dels últims testimonis. I ràpidament ja entrarem en una nova fase del judici, la fase pericial.