L’informatiu del dilluns 20 de maig 2019

La vaga dels conductors d’autobús a Perpinyà s’intensifica. Farà una setmana que els conductors reclamen millors condicions de treball. Des d’aquesta matinada els vaguistes bloquegen els 3 aparcaments on es guarden tots els autobusos de la companyia Sankéo. Per tant avui no haurien de circular cap autobús a Perpinyà i a la seua aglomeració.
El sindicat CGT afirma que des de dimarts les converses amb la direcció no han avançat en cap moment.

Vaga també avui a La Poste del centre vila de Perpinyà. Els carters volen denunciar la degradació de les condicions de treball. Per la CGT el problema ve de l’estratègia de la direcció de la Poste que segueix destruint llocs de treball per augmentar els seus beneficis. En concret els vaguistes es queixen de les reorganitzacions del personal que s’imposen cada dos anys i que agreugen la situació dels treballadors. Avui doncs els carters de la Poste del centre de Perpinyà comencen una vaga il·limitada.

A Perpinyà es prepara una nova Marxa de la urgència climàtica per dissabte vinent. La convoca el Col·lectiu Ciutadans pel clima 66 per alertar de la situació del clima abans de les eleccions europees. Es tracta d’una mobilització complementària a la vaga mundial de la joventut prevista per divendres dia 24. El passat 16 de març, més de 2000 persones van manifestar a Perpinyà. Una xifra que els organitzadors esperen superar dissabte. La cita és a les 14.30 h a Plaça Catalunya de Perpinyà.

31 555, aquesta és la xifra del cap de setmana, la del nombre de seguidors que dissabte van assistir al partit dels Dracs contra Wigan al camp nou. Una xifra més aviat baixa per l'estadi del Barça però tot un record per un partit de super lliga, ja que el més gran nombre de seguidors en un partit, excepte finals o màgic weekend, era de 25 000 seguidors. La festa ha estat grossa sobre el terreny perquè els Dracs van guanyar per 33 a 16.

Avui no hi ha sessió al Tribunal Suprem Espanyol. El calendari del judici ha estat modificat perquè Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Raül Romeva puguin sortir de la presó per recollir l'acta de diputats i senador. Demà dimarts es farà la constitució de les Corts espanyoles i es podrem veure els presos independentistes en seu parlamentària. El judici es reprendrà dimecres amb la declaració dels últims testimonis.

Divendres Carles Puigdemont feia campanya des de Perpinyà. Ho va fer per videoconferència des del cinema Mega Castellet. Puigdemont és cap de llista per Junts per Catalunya, el seu numero 2, és el conseller exiliat Toni Comin. Per ell la campanya que estan fent va molt més enllà de la causa independentista.

A Girona el balanç de la 64a edició del Girona Temps de Flors és molt positiu. Enguany es calcula que el nombre de visitants ha estat de 255 000 persones, és a dir 5000 més que l’any passat. S’estima que l’ocupació als hotels de la ciutat durant la mostra ha estat del 85-90%.

Rugbi a 13: gran cap de setmana pels Dracs que van vèncer per 33 a 16 Wigan al Camp Nou.
Rugbi a 15,l’USAP en canvi va sumar dissabte una nova derrota a Aimé Giral. Va perdre contra el Racing per 14 a 52.