L’ambaixador espanyol a París demana reunir-se amb el senador nord-català François Calvet a l’origen d’una carta on demana respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya

L’ambaixada espanyola a l’estat francès ha demanat reunir-se amb el senador François Calvet, que fa uns dies va ser a l’origen d’una carta firmada per 41 senadors francesos que demanaven respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya.
La reunió ha tingut lloc aquesta setmana, i va permetre a François Calvet de reafirmar el seu punt de vista.
Calvet va dir a l’ambaixador d’aixecar les condicions de presó preventiva que afecten des de fa més d’un any els presos polítics catalans.
El senador francès també ha demanat a l’ambaixador d’Espanya a París de respectar els drets polítics dels presos que acaben de ser elegits al congrés i al senat espanyol.
I per acabar François Calvet també ha mostrat la seva preocupació per la sortida d’aquesta crisi.
Per la seva banda, l’ambaixador espanyol explica Calvet, va fer el que considerava ser la seva feina, i en aquest cas es va dedicar a fer una lliçó magistral sobre la història d’Espanya i el presumpte total encaix de Catalunya en aquesta història.
En definitiva segons el senador nord-català un missatge d’un estat clarament jacobí, en aquest cas l’espanyol, que vol conservar a tota força la seva autoritat i unitat.