Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio Delta

Ràdio Delta és l´emissora municipal de Deltebre, en ple Parc Natural del Delta de l´Ebre.
La ràdio neix al 1983, pocs anys després que es creés el municipi, segregat de Tortosa. Malgrat la voluntat política de l´Ajuntament de l´època, les fortes necessitats en infraestructures i serveis del nou municipi varen obligar que la Ràdio comencés amb mitjans precaris, a vegades prestats, això si, amb voluntat i molta il·lusió.

Va fer un important paper aglutinador en un nou municipi amb una gran extensió ( 107 km2) i la població molt disseminada, creant una consciència col·lectiva i cultural molt necessària.
Per diverses causes, darrerament va patir una certa decadència, de col·laboradors i audiència, tot i que fa més d´un any s´ha apostat decididament pel seu rellançament, amb nous estudis, equips i plenament instal·lada a les xarxes socials i internet. Tot i seguir sent municipal, i molt arrelada al territori, la seva gestió s´ha concedit a una empresa de comunicació comarcal, responsable també del Canal Terres de l´Ebre, una TV comarcal.

Deltebre, és el municipi més gran del Delta de l´Ebre, format per 2 nuclis : Jesús i Maria i La Cava, a més d´algunes urbanitzacions i moltes cases agrícoles disseminades.
És un municipi jove, que es va crear el 20 de Maig de 1977, al aconseguir ser el primer a independitzar-se de Tortosa, posant fi a molts anys d´una situació d´abandó, en quant a infraestructures i serveis. Això va significar molts anys d´esforços econòmics per posar-lo al dia en necessitats bàsiques ( carreteres, escoles, salut, cultura...).
Situat a la riba de l´Ebre, el 2010 es va comunicar per un pont nou amb Sant Jaume d´Enveja, a l’altre costat del riu, que abans només es podia travessar amb unes barcasses molt pintoresques que carregaven cotxes, furgonetes, tractors i persones.
Al cor del Parc Natural del Delta, ubica l’Ecomuseu del Delta i el Museu de l´Arròs.
La seva principal riquesa és l´agricultura (arròs principalment) amb una important indústria derivada, així com el turisme, tant d’esbarjo com d’esports i de natura.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.